Δήλωση «βόμβα» Μπαχτσελί για Οτσαλάν – Άνοιξε παράθυρο για την υπό όρους αποφυλάκισή του


Πού αποσκοπεί η κίνηση του Μπαχτσελί και ποιον όρο θέτει στον Οτσαλάν

Σε μία δήλωση με πολλές εξηγήσεις προχώρησε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης του κόμματος MHP, ο οποίος άφησε ανοιχτό να αποφυλακιστεί ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν υπό τον όρο να κηρύξει τη διάλυση του ΡΚΚ.

Ο Μπαχτσελί γνωστός για την αδιάλλακτη στάση του απέναντι στους Κούρδους, είπε συγκεκριμένα: «Αν αρθεί η απομόνωση του επικεφαλής των τρομοκρατών, ας έρθει να μιλήσει στη συνεδρίαση της ομάδας DEM στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. Ας φωνάξει ότι η τρομοκρατία έχει τελειώσει εντελώς και η οργάνωση έχει διαλυθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν σχόλια ότι ο Μπαχτσέλι έκανε αυτό το βήμα ως προληπτικό μέτρο έναντι πιθανών επεισοδίων που θα αναπτυχθούν στη Συρία και το Ιράκ στο εγγύς μέλλον.

«Πράσινο» φως από Ερντογάν

Η κίνηση του Μπαχτσελί, που φαίνεται να συμφωνήθηκε κατά τις τελευταίες έκτακτες συναντήσεις που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν με απώτερο στόχο τον προσεταιρισμό των Κούρδων βουλευτών για την αναθεώρηση του Συντάγματος, έχει βάλει φωτιά στη συζήτηση γύρω από το κουρδικό ζήτημα και τώρα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο αν θα βρει ουσιαστική ανταπόκριση από τον Οτσαλάν και τον πολιτικό κόσμο της Τουρκίας


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ