Συνάντηση Μπλίνκεν – Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ


Πρόκειται για το ενδέκατο ταξίδι του Αμερικανού αξιωματούχου στην περιοχή από την 7η Οκτωβρίου

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση αυτή τη στιγμή η συνάντηση μεταξύ Μπλίνκεν και Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken συναντάται με τον πρωθυπουργό Μπεντζαμίν Νετανιάχου στο πρωθυπουργικό γραφείο στην Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο του ταξιδιού του πρώτου στην Μέση Ανατολή.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι συζητείται. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πρόκειται για το ενδέκατο ταξίδι του στην περιοχή από την 7η Οκτωβρίου. Πραγματοποιείται δε, καθώς ο ισραηλινός στρατός έχει εντείνει την εκστρατεία του στον παλαιστινιακό θύλακα καθώς και στον Λίβανο κατά των ευθυγραμμισμένων με το Ιράν Πολιτοφυλακή της Χεζμπολάχ.

Το προγραμματισμένο εβδομαδιαίο ταξίδι του Blinken, το οποίο θα περιλαμβάνει μια στάση στην Ιορδανία την Τετάρτη και στη Ντόχα, έρχεται επίσης καθώς η περιοχή προετοιμάζεται για την απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν την 1η Οκτωβρίου στο Ισραήλ. Στη Γάζα, ο Μπλίνκεν θα επικεντρώσει τις συζητήσεις για το πώς θα τερματιστεί ο πόλεμος, τα σχέδια για τον θύλακα μετά το τέλος των μαχών και πώς να βελτιωθεί η ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με αμερικάνο αξιωματούχο.

Χεζμπολάχ: Δική μας η ευθύνη για την επίθεση σε Νετανιάχου

Την ίδια πάντως στιγμή, η λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ, με ανακοινωσή της ανέλαβε την «πλήρη ευθύνη» για την επίθεση με drone κατά της κατοικίας του Νετανιάχου.
Λίγο αφού ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε το Ιράν για ανάμειξη στην επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος με στόχο το σπίτι του στην Caesarea, η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωσή της «δηλώνει την πλήρη, ολοκληρωμένη και αποκλειστική της ευθύνη για την επιχείρηση σα με στόχο τον Νετανιάχου”.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ