Ιταλία: Θύμα τροχαίου «επέστρεψε» στο 1980 – Πιστεύει ότι είναι 24 ετών με…30χρονο γιο


Στη «Ζώνη του Λυκόφωτος» βρίσκεται ένας άνδρας, ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου το 2019 και έχασε τις μνήμες 39 ετών, γυρνώντας στο 1980.

Ο 63χρονος – τότε – Luciano D’Adamo, ξύπνησε από το κώμα, πιστεύοντας ότι είναι 24 ετών και έκτοτε ζει σε μια πραγματικότητα επιστημονικής φαντασίας μπερδεμένος από smartphone και έναν γιο, μεγαλύτερο από τον ίδιο.

Ο Λουτσιάνο δεν αναγνώρισε τον εαυτό του στον καθρέφτη ως άνδρα 63 ετών, ούτε – στην αρχή – την ηλικιωμένη «άγνωστη» που ερχόταν να τον επισκεφτεί: τη γυναίκα του.

Από όσο ήξερε, ήταν ακόμα η 19χρονη αρραβωνιαστικιά που ήλπιζε να παντρευτεί ως νέος, μεταμορφωμένη από τον χρόνο και μια κοινή ζωή που δεν θυμόταν πια.

Πέντε χρόνια αργότερα, ο επιστάτης του σχολείου εξακολουθεί να εργάζεται με τους γιατρούς και την οικογένειά του για να συνενώσει τον χαμένο χρόνο, χτίζοντας νέες σχέσεις με τη σύζυγο, τον γιο και τα εγγόνια του και ενσωματώνοντας σιγά σιγά το 2024.

Η ανάκαμψη ήταν ένα μακρύ ταξίδι για τον Λουτσιάνο, τώρα 68 ετών, ο οποίος ανακτούσε σταθερά κάποιες αναμνήσεις τα χρόνια από τότε που ξύπνησε.

Τώρα εργάζεται σε σχολείο, έχοντας επανεξοικειωθεί σταθερά με τα σύγχρονα έθιμα και την τεχνολογία.

Αμέσως μετά το ξύπνημα το 2019, ζήτησε να τηλεφωνήσει στη μητέρα του. Δεν ήξερε την παράξενη κινητή συσκευή που του έδωσαν – ούτε ότι η μητέρα του είχε πεθάνει.

Αλλά η πιο οδυνηρή εμπειρία για τον Λουτσιάνο ήταν να δει τον εαυτό του στον καθρέφτη, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Είχε χάσει τις αναμνήσεις της σταθερής γήρανσης για τέσσερις δεκαετίες και ένιωσε φρίκη βλέποντας έναν γέρο με γκρίζα μαλλιά να τον κοιτάζει πίσω.

Ενώ ο Λουτσιάνο είχε γεράσει, οι χαμένες αναμνήσεις είχαν επίσης σβήσει την εμπειρία του.

Του ήταν εύκολο να τα πάει με τα παιδιά, αναφέρει η Corriere della Sera , αλλά χρειαζόταν βοήθεια για να μάθει ξανά πώς να κοινωνικοποιείται ως παππούς και όχι ως 24χρονος.

Γιατροί και ψυχολόγοι συνεργάστηκαν με τη σύζυγο και τον γιο του Λουτσιάνο τα τελευταία πέντε χρόνια για να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει τα κενά στη μνήμη του, με κάποια πρόοδο.

Οι μόνες αναμνήσεις που επέστρεψαν είναι ένα σχέδιο ενός πελαργού, το όνομα Matteo, μια ημερομηνία, μια ώρα και η γραφή «PN 2300» – η ετικέτα στην κούνια του πρώτου εγγονού του, που γεννήθηκε το 2014.

Οι τελευταίες αναμνήσεις του Λουτσιάνο πριν από το ατύχημα ήταν όταν εργαζόταν ως αξιωματικός εδάφους στο αεροδρόμιο Fiumicino στις 20 Μαρτίου 1980.

Έχει ξεκινήσει από την αρχή, δουλεύοντας σε σχολείο. Και έχει βρει κάποια αποδοχή ότι δεν είναι πια νέος και δεν μπορεί να τρέξει τις σκάλες όπως συνήθιζε.

Ο Λουτσιάνο δεν έχει λάβει αποζημίωση για το ατύχημα το 2019, ούτε έχει ιδέα τι ακριβώς συνέβη. Ο οδηγός που τον χτύπησε τράπηκε σε φυγή και δεν βρέθηκε ποτέ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ