Μέση Ανατολή: Το νέο όπλο της Χεζμπολάχ – Βαριά οπλισμένη με νέας γενιάς αντιαρματικούς πυραύλους


Οι πύραυλοι έχουν βεληνεκές έως και 10 χιλιόμετρα και αποτελούν αναβάθμιση σοβιετικών πυραύλων

Η Χεζμπολάχ, όπως υποστηρίζει ο Ισραηλινός Στρατός έχει χάσει τα δύο τρίτα της δύναμης πυρός της, και έχει μεγάλες απώλειες σε επίπεδο ανδρών.

Ωστόσο, η εμβέλεια των επιθέσεών της, δείχνει ότι φτάνει πιο μακριά από τα σύνορα.

Όπως υποστηρίζει ο IDF εντόπισε προσπάθειες της Χεζμπολάχ να εκτοξεύσει βαρείς πυραύλους Fajr, αναγνωρίζοντας μάλιστα ότι πλέον η οργάνωσης έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί αντιαρματικούς πυραύλους νέας γενιάς.

Πρόκειται για τηλεκατευθυνόμενους πύραυλους που χρησιμοποιούν τηλεοπτική κάμερα. Οι πύραυλοι έχουν βεληνεκές έως και 10 χιλιόμετρα και αποτελούν αναβάθμιση σοβιετικών πυραύλων, η οποία πιθανότατα έγινε στην Κίνα ή το Ιράν.

Ο Ισραηλινός Στρατός υπολόζιε στην έναρξη του πολέμου ότι η Χεζμπολάχ θα εκτόξευε εκατοντάδες έως χιλιάδες πυραύλους κάθε μέρα μάχης προς τα μετόπισθεν του Ισραήλ. Εκτιμάται ότι ο IDF της στέρησε τις περισσότερες σκοπευτικές δυνατότητες και τον οπλισμό, οδηγώντας σε περιορισμένη βολή που περιλαμβάνει μερικές δεκάδες απλούς πυραύλους με βεληνεκές 30 km, μερικούς από τους οποίους εκτοξεύει από απόσταση. Για να εντείνει το αποτέλεσμα, συγκεντρώνει την προσπάθεια σε μια περιοχή σε κάθε εκτόξευση.

Σήμερα το πρωί η Χεζμπολάχ επιτέθηκε στο κεντρικό Ισραήλ για να δημιουργήσει το αποτέλεσμα της συνέχισης των μαχών της, ωστόσο ο IDF δηλώνει ότι το εύρος της βολής ήταν χαμηλό – πέντε πύραυλοι, τέσσερις από τους οποίους αναχαιτίστηκαν και ο πέμπτος έπεσε σε ανοιχτή περιοχή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ