Τι γυρεύει ο Ράμα στη Θεσσαλονίκη;


Μετά τη φιέστα στο Γαλάτσι ο Αλβανός πρωθυπουργός έβαλε πλώρη για τη Θεσσαλονίκη για συνάντηση με Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα, λίγες ημέρες μετά το «πράσινο φως» στην Αλβανία για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ

Γνωστός τακτικιστής – όπως άλλωστε και ο μέντοράς του Ταγίπ Ερντογάν – ο Έντι Ράμα στις 3 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί έχει προγραμματίσει μεγάλη φιέστα στο ξενοδοχείο Porto Palace με φόντο βεβαίως τις βουλευτικές εκλογές του 2025, αλλά και την στάση της χώρας του στην Ε.Ε.

Η συνάντηση γίνεται λίγες ημέρες μετά το «πράσινο φως» που δόθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη και της Ελλάδας, στην Αλβανία για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ όπου τέθηκαν τα ζητήματα του σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Αλβανία και της επίλυσης των περιουσιακών προβλημάτων. Προφανώς ο Ράμα θα προσπαθήσει να χρυσώσει το χάπι στους ευρωπαίους ηγέτες ότι η χώρα του κινείται σε δημοκρατικές ράγες και ότι ο ίδιος υιοθετεί το προφίλ ενός δυτικού πολιτικού.

Δεν αποκλείεται στο πλαίσιο αυτό να προσπαθήσει να κλείσει οριστικά και τις αρνητικές κριτικές που δέχθηκε γύρω από τον πολύ κακό χειρισμό της υπόθεσης Μπελέρη.

Σε κάθε περίπτωση η εμμονή του να πραγματοποιεί πολιτικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα κινείται στα όρια της προκλητικότητας με δεδομένη τη στενή του σχέση με το αναθεωρητικό καθεστώς της Τουρκίας της οποίας αποτελεί παρακολούθημα.

Υπενθυμίζουμε ότι τεράστιος σάλος είχε δημιουργηθεί και με την φιέστα που πραγματοποίησε προ μηνών στο Γαλάτσι κι ενώ κρατούσε παράνομα στη φυλακή τον τότε εκλεγμένο δήμαρχο Φρέντι Μπελέρη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ