Τα μπισκότα με σοκολάτα και μπανάνα είναι μια γευστική και θρεπτική επιλογή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Αυτά τα μπισκότα είναι ιδανικά για όσους αγαπούν τη σοκολάτα και θέλουν να απολαύσουν κάτι γλυκό, αλλά με μια πιο υγιεινή προσέγγιση χάρη στις μπανάνες και τη βρώμη. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι απλή και γρήγορη, καθιστώντας την τέλεια επιλογή για κάθε στιγμή που θέλετε να ετοιμάσετε κάτι ξεχωριστό.
Μπισκότα με σοκολάτα και μπανάνα – Συνταγή
Υλικά:
- 2 ώριμες μπανάνες
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι βρώμη
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή ή λευκή
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (μαλακό)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Οδηγίες:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και ετοίμασε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ, λιώσε τις μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανάμειξε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα.
- Πρόσθεσε τις λιωμένες μπανάνες και τη βανίλια στο μείγμα βουτύρου και ζάχαρης και ανακάτεψε καλά.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Ενσωμάτωσε τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Πρόσθεσε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακάτεψε ελαφρά.
- Με ένα κουτάλι, μοίρασε το μείγμα σε μικρές μπάλες στο ταψί και πίεσέ τις ελαφρά να πάρουν σχήμα μπισκότου.
- Ψήσε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες.
- Άφησε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα απολαύσεις!