Αμαλιάδα: Παρέμβαση του Εισαγγελέα Πατρών για τους μυστηριώδεις θανάτους των τριών βρεφών


Αμαλιάδα: Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νικόλαος Νικολάου, με αφορμή την υπόθεση με τα τρία μωρά που «χάθηκαν» σε Αχαΐα και Ηλεία.

Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή τον θάνατο ενός άλλου μωρού, της συγκατοίκου της 23χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου, η οποία είχε ήδη χάσει δύο παιδιά.

Ο κ. Νικολάου διαβίβασε το σχετικό αίτημα προς τους προϊσταμένους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αχαΐας, Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου και Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, ∆ημήτριο Λιανόπουλο με αφορμή τα όσα ανέφερε στην εκπομπή της το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η Αγγελική Νικολούλη, στην πρεμιέρα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ».

Τρεις θάνατοι βρεφών, τα οποία αιφνίδια σταμάτησαν να αναπνέουν, απροσδιόριστη η αιτία θανάτου σύμφωνα με τους γιατρούς, απόγνωση για τους συγγενείς που αναζητούν απαντήσεις. «Συμπτώσεις που σοκάρουν για τη γυναίκα που βίωσε τρεις φορές τον εφιάλτη να σβήσουν στην αγκαλιά της τρία μωρά», ανέφερε η Αγγελική Νικολούλη, φέρνοντας στο φως ξανά την υπόθεση. «Να σου απαντήσω, να σου πω τι… τα παιδιά φεύγουν, πετάγομαι στον ύπνο μου, ξυπνάω και φωνάζω τα παιδιά μου», είπε η Ειρήνη Μουρτζούκου, φίλη της μητέρας. Η μητέρα του παιδιού περιέγραψε στο «Τούνελ» πως άφησε για λίγο το μωρό στη φίλη της για να πάει στο διπλανό δωμάτιο, και όταν γύρισε είδε πως δεν ανέπνεε. Στο σπίτι βρίσκονταν μόνον οι δύο γυναίκες, καθώς η γιαγιά και η 8χρονη αδερφή του μικρού παιδιού έλειπαν στην Αθήνα. «Οι δύο γυναίκες που μένουν μαζί και δέθηκαν με τον ανεξήγητο θάνατο των παιδιών τους, ρίχνουν τις ευθύνες στους γιατρούς και ζητούν να ερευνηθεί πώς χάθηκαν τα 3 αγγελούδια», συμπλήρωσε η δημοσιογράφος. Από την πλευρά τους, οι γιατροί του νοσοκομείου Αμαλιάδας επιμένουν ότι τον Αύγουστο του 2023 το μωρό έφτασε εκεί νεκρό και έκαναν προσπάθειες να το επαναφέρουν.

Η Πατρινή Ειρήνη Μουρτζούκου, στενή φίλη και συγκάτοικος της μητέρας του μικρού Παναγιώτη από την Αμαλιάδα, τον τελευταίο χρόνο ήταν παρούσα και στην νέα απώλεια παιδιού, ενώ σε διάστημα δεκαπέντε μηνών είχε χάσει τα δύο της βρέφη, το ένα 19 ημερών και το άλλο 2 μηνών.

Οι τρεις θάνατοι των παιδιών θα διερευνηθούν εκ νέου μέσα από το μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να ριχτεί άπλετο φως και να δοθούν οι απαντήσεις που όλοι περιμένουν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ