Ανασχηματισμός ΠΑΣΟΚ: Κεντρικοί ρόλοι σε Γερουλάνο, Διαμαντοπούλου – Αντιδράσεις Δούκα


Μετά την πρόσφατη επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα όσο και στο κόμμα, με στόχο την ενίσχυση της ενότητας και την προώθηση της αντιπολιτευτικής δυναμικής. Ο ανασχηματισμός περιλαμβάνει νέα πρόσωπα και αρμοδιότητες, ενώ έχει δημιουργήσει αντιδράσεις και διαφορετικές απόψεις μεταξύ των στελεχών του κόμματος.

Πρώτοι ρόλοι σε Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου

Ο Παύλος Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου αναδείχθηκαν ως κεντρικά πρόσωπα στη νέα ηγετική δομή του ΠΑΣΟΚ. Ο Γερουλάνος ανέλαβε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και θα διαχειρίζεται το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ η Διαμαντοπούλου έχει την ευθύνη του πολιτικού σχεδιασμού. Η επιλογή τους σηματοδοτεί την πρόθεση του Ανδρουλάκη να προσδώσει βαρύτητα στη Βουλή και στην κομματική στρατηγική, αξιοποιώντας την εμπειρία τους​.

Γκρίνιες από τον Χάρη Δούκα

Παρά την προσπάθεια του Ανδρουλάκη να διατηρήσει την ενότητα, η πλευρά του Χάρη Δούκα εκφράζει δυσαρέσκεια για τις επιλογές του προέδρου. Ο Χάρης Δούκας, που είχε αναμετρηθεί με τον Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, θεωρεί ότι δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως. Η τοποθέτηση της Άννας Διαμαντοπούλου ως υπεύθυνης πολιτικού σχεδιασμού θεωρείται από τον ίδιο ως «στροφή προς την κεντροδεξιά», μια κίνηση που δεν συνάδει με την κεντροαριστερή κατεύθυνση που υποστηρίζει η πλευρά του Δούκα.

Νέες δημοσκοπήσεις και δημοφιλείς αλλαγές

Αξιοσημείωτη είναι η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, με το κόμμα να καταλαμβάνει το 15,3%, καθιστώντας το τη δεύτερη πολιτική δύναμη στη χώρα μετά τη Νέα Δημοκρατία. Η δημοσκοπική ενίσχυση, σε συνδυασμό με την ανανέωση της κοινοβουλευτικής ομάδας και των κομματικών οργάνων, προωθεί την εικόνα του ΠΑΣΟΚ ως της βασικής εναλλακτικής κυβέρνησης​.

Συντονιστικό πολιτικό Κέντρο και νέα πρόσωπα

Το νέο 9μελές Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο, που συγκρότησε ο Ανδρουλάκης, περιλαμβάνει τα ονόματα του Χάρη Δούκα, του Παύλου Γερουλάνου, της Άννας Διαμαντοπούλου, καθώς και νέα πρόσωπα όπως η Μυρτώ Σαμαρά και η Κατερίνα Σολωμού. Οι αλλαγές αυτές έχουν διπλή στόχευση: να αναδειχθεί η νέα γενιά στελεχών και να δοθεί απάντηση στις κριτικές για τις αδυναμίες της προηγούμενης ηγεσίας​.

Παρά τις τριβές, ο Ανδρουλάκης φαίνεται να έχει ισχυρή βάση υποστήριξης, με την πολιτική του να διαμορφώνει ένα ενιαίο και ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αντιπολίτευσης και να ενισχύσει τη θέση του στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ