Ισραήλ: Βρήκε κρησφύγετο της Χεζμπολάχ με 500 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό και μετρητά


Ισραήλ: Ο Hagari περιέγραψε λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο το Ιράν μεταφέρει χρήματα στη Χεζμπολάχ 

Ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF Daniel Hagari αποκάλυψε ότι το Ισραήλ εντόπισε ένα καταφύγιο της Χεζμπολάχ κάτω από ένα νοσοκομείο της Βηρυτού, όπου η τρομοκρατική ομάδα αποθηκεύει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό και μετρητά.

Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες μετά από μια νύχτα επιθέσεων κατά την οποία το Ισραήλ στόχευσε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Χεζμπολάχ.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Hagari παρουσίασε ένα από τα καταφύγια του δολοφονημένου ηγέτη της Χεζμπολάχ Hassan Nasrallah που βρίσκεται κάτω από το νοσοκομείο Sahel στη Βηρυτό.

«Το καταφύγιο τοποθετήθηκε σκόπιμα κάτω από ένα νοσοκομείο και περιέχει περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά και χρυσό», υποστήριξε ο Hagari. «Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση του Λιβάνου, αλλά πήγαν για την αποκατάσταση της Χεζμπολάχ», υποστήριξε.

«Τα αεροσκάφη της [ισραηλινής] Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν την τοποθεσία και θα συνεχίσουν να την παρακολουθούν», ανέφερε ακόμη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Hagari περιέγραψε λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο το Ιράν μεταφέρει χρήματα στη Χεζμπολάχ και άλλους τρόπους με τους οποίους η ομάδα χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις της και υπόσχεται ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να χτυπά τις οικονομικές της επιχειρήσεις.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ