Κάποτε κέρδισε κουπόνι για τυροκομικά προϊόντα – Τώρα παρασκευάζει το δικό του τυρί και βραβεύεται


Ο Μάθιου Λόιντ αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του – Ένα απλό χριστουγεννιάτικο δώρο έμελλε να του αλλάξει ριζικά τη ζωή – Ο ίδιος πλέον ξεχωρίζει για το δικό του τυρί

Κέρδισε ένα κουπόνι για τυροκομικά προϊόντα ως χριστουγεννιάτικο δώρο και λίγο καιρό μετά, ο ίδιος έκανε μία ριζική αλλαγή στη ζωή του. Μία κίνηση που βραβεύτηκε ενώ του χάρισε μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Πρόκειται για τον Μάθιου Λόιντ, πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος κέρδισε ένα κουπόνι αξίας 4,99 δολαρίων για τυροκομικά προϊόντα και τώρα λειτουργεί το δικό του «εργαστήριο» μέσα σ’ ένα γκαράζ, κατασκευάζοντας το δικό του κρεμώδες τυρί.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν η κουνιάδα του Μάθιου Λόιντ έδωσε στον ίδιο ένα «πακέτο» με τα απαραίτητα εργαλεία και σύνεργα προκειμένου να ξεκινήσει να φτιάχνει το δικό του τυρί. Η όλη διαδικασία παρασκευής του τυριού ήταν τόσο ευχάριστη που ο Μάθιου Λόιντ άρχισε να πειραματίζεται με διαφορετικές ποικιλίες και γεύσεις.

Πέντε χρόνια μετά, ο ίδιος πουλάει το δικό του σπιτικό τυρί, κρεμώδους υφής και συνεργάζεται με την «The Rennet Works» στο Shropshire της Αγγλίας ενώ στοχεύει να κάνει το χόμπι του εργασία πλήρους απασχόλησης.

«Λατρεύω απόλυτα την επιστήμη της μετατροπής του γάλακτος σε τυροκομικά προϊόντα», δήλωσε ο ίδιος. Συμπλήρωσε πως «μερικοί άνθρωποι έφτασαν στη μέση ηλικία και αγοράζουν μπαστούνια γκολφ, εγώ αγόραζα τεράστια δοχεία και τα σύνεργα για ένα μικροεργαστήριο». Ο ίδιος είναι αυτοδίδακτος στην τυροκομία, μελετώντας κυρίως την όλη διαδικασία και τις λεπτομέρειες σε υλικό που έβρισκε στο διαδίκτυο.

«Έχω πολλούς φίλους οι οποίοι με ώθησαν να λάβω συμμετοχή στα βραβεία Cheese and Dairy 2023. Συμμετείχαν περίπου 5.500 τυριά από όλο τον κόσμο». Κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο μαλακό τυρί αλλά και το βραβείο καλύτερου αρχαρίου σε παγκόσμιο επίπεδο. «Ήταν καταπληκτικό! Τότε, σκέφτηκα ότι έπρεπε να συνεχίσω αυτό που έκανα για να δω πού θα με οδηγήσει αυτό το χόμπι».

Mathew-Lloyd.jpg

Τα βραβεία που έχει κερδίσει ο Μάθιου Λόιντ για τα κρεμώδη τυριά που παρασκευάζει μόνος του

SWNS

Χρειάστηκαν επτά μήνες για να μετατρέψει το γκαράζ του σε τυροκομείο, με όλα τα απαραίτητα -ανοξείδωτα- σκεύη, δοχεία 100 λίτρων και πολλά άλλα που κατασκεύασε ο ίδιος.

Mathew-Lloyd-SWNS.jpg

Ο Μάθιου Λόιντ μετέτρεψε το γκαράζ του σε τυροκομικό παρασκευαστήριο

SWNS

«Έχω ξοδέψει πολύ χρόνο για να βοηθήσω νέες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν. Αυτή όμως, ήταν η μόνη φορά που έκανα κάτι για τον εαυτό μου. Έκανα κάτι για να κυνηγήσω το δικό μου όνειρο».

Πρόσθεσε πως «μετά τον διαγωνισμό αποφάσισα να απευθυνθώ στην αγορά». Η εταιρεία τυριών Rennet Works προμηθεύει ήδη ένα τοπικό ντελικατέσεν και δύο τυροπωλεία υψηλής ποιότητας με μεγάλη ποικιλία τυροκομικών προϊόντων.

«Πουλάω ένα τυρί χαλουμιού, το λέω “Χαλουμινάτο”. Είναι εντελώς χειροποίητο. Το άλλο τυρί που φτιάχνω είναι το “Ναΐτι”, εμπνευσμένο από τους Ναΐτες ιππότες. Είναι ένα γερμανικό τυρί αλπικού στιλ. Ετοιμάζω μερικά χριστουγεννιάτικα μαλακά τυριά μόνο για την αντίστοιχη περίοδο, καθώς δεν έχω τη δυνατότητα να καλύψω τη μεγάλη ζήτηση».

Κλείνοντας ο ίδιος είπε πως «όταν κοιτάζω πίσω, αδυνατώ να το πιστέψω. Όλα αυτά ξεκίνησαν από ένα απλό χριστουγεννιάτικο δώρο».

*Με πληροφορίες από goodnewsnetwork


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ