Χανιά: Πάνω από 40 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας καθημερινά στο Νοσοκομείο – Νοσηλεύονται 4 παιδιά


Περισσότεροι από 300 οι ασθενείς γαστρεντερίτιδας τις τελευταίες ημέρες στα Χανιά

Συνεχιζόταν και εντός του Σαββατοκύριακου η προσέλευση ασθενών με γαστρεντερίτιδα στο νοσοκομείο Χανίων, για νοσηλεία όμως στο ίδρυμα παραμένουν μονάχα τέσσερα παιδιά, καθώς όλοι οι υπόλοιποι λάμβαναν την απαραίτητη υποστηρικτική αγωγή και επέστρεφαν στα σπίτια τους σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr

Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας, δήλωσε στο Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη ότι ο αριθμός των ασθενών που προσήλθαν μέχρι τώρα πλησιάζει τους 300:

«Περίπου 35 ενήλικες και 10 παιδιά έρχονται κάθε μέρα στο νοσοκομείο, δηλαδη 45 άτομα κατά μέσο όρο. Προσεγγίζουμε από την προηγούμενη Δευτέρα και μέχρι την εφημερία της Κυριακής τα 300 κρούσματα. Νοσηλεύουμε μόνο τέσσερα παιδιά για προληπτικούς λόγους, δεν νοσηλεύεται κανείς άλλος. Προφανώς τα κρούσματα είναι περισσότερα, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολύς κόσμος που περνάει τη γαστρεντερίτιδα στο σπίτι».

Ο κ. Μπέας επανέλαβε ότι πρόκειται για ιογενή γαστρεντερίτιδα και πως δεν έχει εντοπιστεί κάποια άλλη ασθένεια:

«Είναι νοροϊός, δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο. Είμαστε σαφέστατοι και οι εξετάσεις με τη μέθοδο μοριακής ανάλυσης πολλαπλών στόχων που ανιχνεύει ταυτόχρονα πολλά παθογόνα, έδειξαν γενετικό υλικό του συγκεκριμένου ιού.

Είναι υπερμεταδοτικός βέβαια και είναι το κατ’ εξοχήν αίτιο παγκοσμίως της ιογενούς γαστρεντερίτιδας. Για πρόληψη το βασικότερο είναι να φροντίζει κανείς την υγιεινή των χεριών, με καλό, επαναλαμβανόμενο πλύσιμο με σαπούνι.»

Στο Νοσοκομείο Χανίων είναι σε ισχύ περιορισμός επισκεπτηρίων μέχρι την Τετάρτη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ