Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Τα πρώτα συμπεράσματα της Task Force της Βουλής


Η έρευνα αφορά στην πρώτη επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Ιούλιο στην Πενσιλβάνια με δράστη έναν 20χρονο

Τα ενδιάμεσα πορίσματά της για τη δολοφονική απόπειρα κατά του υποψηφίου Αμερικανού προέδρου Ντόναλτ Τραμπ, τον περασμένο Ιούλιο, δημοσιεύει η Task Force της Βουλής με την τελική έκθεση να αναμένεται στις 13 Δεκεμβρίου.

Ο φονικός πυροβολισμός στη συγκέντρωση του πρώην προέδρου Τραμπ στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου ήταν ένα περιστατικό που μπορούσε να αποφευχθεί, το οποίο προήλθε από την έλλειψη σωστού σχεδιασμού και επικοινωνίας μεταξύ των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, σύμφωνα με την έκθεση.

«Αν και τα ευρήματα σε αυτή την έκθεση είναι προκαταρκτικά, οι πληροφορίες που ελήφθησαν κατά την πρώτη φάση της έρευνας της Task Force δείχνουν ξεκάθαρα έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού μεταξύ της Μυστικής Υπηρεσίας και των εταίρων επιβολής του νόμου πριν από τη συγκέντρωση», αναφέρεται.

Το προσωπικό της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (USSS) στην εκδήλωση “δεν έδωσε σαφείς οδηγίες” στις πολιτειακές και τοπικές αρχές σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της ασφάλειας εκτός της σκληρής περιμέτρου τους, ούτε υπήρξε κεντρική συνάντηση μεταξύ της USSS και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου που τους υποστήριξε το πρωί της σγκέντρωσης – δύο ευρήματα παρουσιάζονται ως βασικές αποτυχίες στην έκθεση 51 σελίδων.

«Με απλά λόγια, τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Task Force μέχρι σήμερα δείχνουν ότι τα τραγικά και συγκλονιστικά γεγονότα της 13ης Ιουλίου μπορούσαν να αποφευχθούν και δεν έπρεπε να έχουν συμβεί», ανέφερε η έκθεση.

Η σφαίρα ενός επίδοξου δολοφόνου τραυμάτισε στο αυτί τον Τραμπ, ενώ απευθυνόταν σε υποστηρικτές σε μια συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, το καλοκαίρι.

Ο Τόμας Μάθου Κρουκς, 20 ετών, άνοιξε πυρ στη συγκέντρωση από μια ταράτσα λίγο έξω από την περίμετρο ασφαλείας της εκδήλωσης, σκοτώνοντας έναν παρευρισκόμενο και τραυματίζοντας άλλους δύο εκτός από τον Τραμπ.

Η έκθεση της Δευτέρας υπογραμμίζει το βουνό του ελέγχου με το οποίο το USSS έχει αντιμετωπίσει από τον πυροβολισμό, με τους νομοθέτες και στις δύο πλευρές να αμφισβητούν πως ο Κρουκς μπόρεσε να πυροβολήσει οκτώ φορές πριν σκοτωθεί από μία σφαίρα στο κεφάλι.

Η ειδική ομάδα διαπίστωσε ότι ο Κρουκς “είχε υπό έλεγχο την κατάσταση και τις ομάδες ασφαλείας για περίπου 40 λεπτά πριν “πληροφορίες για ένα ύποπτο άτομο” φτάσουν στο διοικητήριο του USSS.

Η έκθεση παρέθεσε επίσης έναν μάρτυρα από τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης της Κομητείας Μπάτλερ (ESU) του οποίου η αφήγηση για τον πυροβολισμό του Κρουκς φαίνεται να υπονομεύει τον ισχυρισμό της USSS ότι ένας από τους ελεύθερους σκοπευτές της σκότωσε τον ένοπλο.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης ζητήματα επιμελητείας –ιδιαίτερα από την πλευρά της USSS– τις ώρες πριν από τη διεξαγωγή της συγκέντρωσης.

Στο συμπέρασμα της έκθεσής της, η Task Force ανέφερε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της να παίρνει συνέντευξη από αξιωματούχους και να εξετάζει νέες λεπτομέρειες καθώς προκύπτουν, και επιβεβαίωσε τον στόχο της να ερευνήσει τόσο το περιστατικό της 13ης Ιουλίου όσο και την απόπειρα δολοφονίας της 15ης Σεπτεμβρίου κατά του Τραμπ στο γήπεδο γκολφ στο Παλμ Μπιτς.

Η Task Force ανατέθηκε από τους ηγέτες της Βουλής μετά από ομόφωνη ψηφοφορία στην αίθουσα.

πηγή:FoxNews


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ