Τετραήμερο απεργιών: Στο προσκήνιο οι διεκδικήσεις για μισθούς και συνθήκες εργασίας


Αυτή την εβδομάδα, η χώρα θα βρεθεί σε ένα σημαντικό κύμα απεργιών, με εργαζόμενους από διαφορετικούς κλάδους να διαμαρτύρονται για την ακρίβεια και τις εργασιακές συνθήκες. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), και η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες (ΟΣΕΥΠΕ) πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις.

Διήμερη απεργία ΠΝΟ: Χωρίς Πλοία στις 22 και 23 Οκτωβρίου

Η ΠΝΟ ανακοίνωσε διήμερη πανελλαδική απεργία στις 22 και 23 Οκτωβρίου, διεκδικώντας μεταξύ άλλων την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αύξηση 12%. Αντιτίθεται επίσης στο καθεστώς τετράμηνης δρομολόγησης των ταχυπλόων, τονίζοντας την ανάγκη για επτάμηνη δρομολόγηση και καταγγέλλοντας απολύσεις χωρίς αποζημίωση και ανεπαρκείς συνθήκες εργασίας​.

24ωρη Απεργία ΔΟΕ: Κλειστά τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στις 23 Οκτωβρίου

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας έχει κηρύξει 24ωρη απεργία στις 23 Οκτωβρίου, με βασικά αιτήματα τις αυξήσεις στους μισθούς και την εξασφάλιση πόρων για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης και αντιδρούν στην κατηγοριοποίηση σχολείων και την εφαρμογή της αξιολόγησης​

Απεργίες στην καθαριότητα: Σχολεία χωρίς καθαριστές στις 24 και 25 Οκτωβρίου

Η ΟΣΕΥΠΕ προχωρά σε 48ωρη απεργία στις 24 και 25 Οκτωβρίου, ανταποκρινόμενη στην απαίτηση των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων. Διεκδικούν πλήρους απασχόλησης θέσεις με βάση τη μοριοδότηση και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με το Υπουργείο Εσωτερικών​.

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων: Προετοιμασίες για τον Νοέμβριο

Οι κινητοποιήσεις αυτές αποτελούν πρόλογο για την πανελλαδική 24ωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 20 Νοεμβρίου, ζητώντας την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ