Περιφέρεια Θεσσαλονίκης για τον 74χρονο οδηγό σχολικού χωρίς δίπλωμα: «Θα ακυρωθεί η σύμβαση του»


Ο ηλικιωμένος μετέφερε δεκάδες παιδιά Δημοτικού σε δημόσιο σχολικό συγκρότημα της περιοχής

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει η περίπτωση του 74χρονου οδηγού σχολικού λεωφορείου που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη αφού διαπιστώθηκε πως οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και στη συνέχεια… αφέθηκε ελεύθερος.

Πιο συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται η περιφέρεια να ακυρώσει τη σύμβασή του. Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της ταυτότητάς του, ο οδηγός είναι 74 ετών, την ώρα που ο νόμος ορίζει ότι οδηγός σχολικού λεωφορείου πρέπει να είναι κανείς μέχρι την ηλικία των 65 ετών.

«Η σύμβαση που έχουμε συνάψει με τους αναδόχους, οι οποίοι έχουν την ευθύνη της μεταφοράς μαθητών, λέει ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, κηρύσσεται άμεσα έκπτωτος ο ανάδοχος αυτός. Επομένως τη Δευτέρα περιμένουμε ενημέρωση από την Τροχαία, για να προχωρήσουμε τη διαδικασία που πρέπει να κάνουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτίκας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηλικιωμένος μετέφερε δεκάδες παιδιά Δημοτικού σε δημόσιο σχολικό συγκρότημα της περιοχής. Τη στιγμή του ελέγχου, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δίπλωμα, αποβίβαζε τους μαθητές από το σχολικό λεωφορείο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ