Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη: Βρέθηκε η παλαιότερη εκκλησία στην Αρμενία


Σύμφωνα με τους ερευνητές από τα όσα βρέθηκαν στο εσωτερικό της Εκκλησίας του 4ου αιώνα μ.Χ. φέρεται να ήταν πλούσια διακοσμημένη

Ερείπια παλαιοχριστιανικής εκκλησίας που χρονολογείται στον τέταρτο αιώνα μ.Χ ανακαλύφθηκαν στην πόλη Αρτάξατα στη δυτική Αρμενία , ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο του Münster νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το εύρημα έγινε σε κοινοπραξία μεταξύ αρχαιολόγων της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Αρμενίας και του γερμανικού πανεπιστημίου.

Η εκκλησία, μια οκταγωνική κατασκευή με προεκτάσεις σε σχήμα σταυρού, είναι το πρώτο κτίσμα τέτοιας μορφής που ανακαλύφθηκε στην Αρμενία, σύμφωνα με τον Δρ Mkrtich H. Zardaryan της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Αρμενίας.

Μέσα στις προεκτάσεις, οι αρχαιολόγοι βρήκαν ξύλινες πλατφόρμες, οι οποίες χρονολογήθηκαν με ραδιενεργό άνθρακα και καθορίζουν ότι ανήκουν στα μέσα του τέταρτου αιώνα.

Εκτός από το απλό δάπεδο από κονίαμα και τα πλακάκια από τερακότα, οι ερευνητές βρήκαν μαρμάρινα αντικείμενα που εισήχθησαν από τη Μεσόγειο, υποδηλώνοντας ότι η εκκλησία ήταν πλούσια διακοσμημένη, σημείωσε το πανεπιστήμιο.

«Συγκλονιστικά στοιχεία για τον πρώιμο Χριστιανισμό στην Αρμενία»

Ο καθηγητής Achim Lichtenberger του πανεπιστημίου είπε σχετικά με το εύρημα: «Το κτίριο του 4ου αιώνα είναι η παλαιότερη αρχαιολογικά τεκμηριωμένη εκκλησία στη χώρα», χαρακτηρίζοντάς την ως «συνταρακτική απόδειξη για τον πρώιμο Χριστιανισμό στην Αρμενία».

Η Αρταξάτα, η οποία ιδρύθηκε από τη δυναστεία των Αρταξιάδων το 176 π.Χ., ήταν πρωτεύουσα της αρχαίας Αρμενίας για σχεδόν έξι αιώνες.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ