Νετανιάχου: Πρώτη αντίδραση για τη στοχοποίησή του από τη Χεζμπολάχ – «Τίποτα δεν θα μας αποτρέψει»


Η Χεζμπολάχ ξεκαθάρισε τον στόχο της και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η υψηλού προφίλ επίθεση με drone που εξαπέλυσε η λιβανέζικη οργάνωση το πρωί του Σαββάτου, με στόχο την πρωθυπουργική κατοικία, ήρθε μια ημέρα αφότου δήλωσε ότι εισέρχεται σε μια νέα φάση στον αγώνα της κατά των ισραηλινών στρατευμάτων, προσθέτοντας ότι εισήγαγε νέα όπλα τις τελευταίες ημέρες.

Μια δήλωση από την αίθουσα επιχειρήσεων της ομάδας ανέφερε ότι οι μαχητές της Χεζμπολάχ χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά νέους τύπους πυραύλων ακριβείας καθοδήγησης και εκρηκτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.Είπε ότι οι μαχητές της εργάζονταν σύμφωνα με «σχέδια προετοιμασμένα εκ των προτέρων» για να πολεμήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα εισβολής σε αρκετές περιοχές του νότιου Λιβάνου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ο οποίος σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, απουσίαζε μαζί με τη σύζυγό του από το σπίτι, ανάρτησε στο twiiter δύο βίντεο στα εβραϊκά και τα αγγλικά, σε μία πρώτην αντίδρασή του για τη στοχοποίησή του από τη Χεζμπολάχ.

Περπατώντας σε ένα ηλιόλουστο πάρκο, φορώντας γυαλιά ηλίου και ένα μαύρο μπλουζάκι, ο Νετανιάχου λέει στα εβραϊκά: «Ξέρετε, πριν από δύο ημέρες εξαλείψαμε τον μαζικό δολοφόνο [ηγέτης της Χαμάς] Γιαχία Σινγουάρ, όπως είπα, βρισκόμαστε στο έναν υπαρξιακό πόλεμο και συνεχίζουμε μέχρι το τέλος».

«Και θέλω να πω κάτι άλλο, είμαι περήφανος για τους στρατιώτες μας, είμαι περήφανος για τους διοικητές μας και είμαι περήφανος για εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ», προσθέτει.

Στην αγγλική εκδοχή, ο Νετανιάχου αποκαλεί τον Σινγουάρ «τον εγκέφαλο της τρομοκρατίας του οποίου οι κακοποιοί αποκεφάλισαν τους άνδρες μας, βίασαν τις γυναίκες μας και έκαψαν ζωντανά μωρά».

«Τον βγάλαμε έξω», λέει ο πρωθυπουργός, «και συνεχίζουμε τη μάχη μας με τους άλλους τρομοκράτες πληρεξούσιους του Ιράν».

Το Ισραήλ συνέχισε τα χτυπήματα το Σάββατο.

Οι λιβανικές αρχές δήλωσαν ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό χτύπημα το Σάββατο στο Τζουνιέ, βόρεια της Βηρυτού, στο πρώτο χτύπημα στην περιοχή.

Το υπουργείο Υγείας είπε ότι μια «επιδρομή του ισραηλινού εχθρού» έπληξε ένα αυτοκίνητο στη Τζουνιέ, με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου να αναφέρουν ότι η επίθεση σημειώθηκε σε βασικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πρωτεύουσα με τα βόρεια της χώρας.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο του IDF για αυτό το χτύπημα, αλλά ο στρατός είπε ότι την Παρασκευή πραγματοποίησε επίθεση σκοτώνοντας τον αναπληρωτή διοικητή της Χεζμπολάχ στην περιοχή Μπιντ Τζμπέιλ.

Επιπλέον, ο IDF είπε ότι οι χερσαίες δυνάμεις που επιχειρούν στο νότιο Λίβανο βρήκαν και κατέστρεψαν μεγάλες αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ και αντιαρματικών όπλων που ετοιμάζονταν να εκτοξευθούν σε κοινότητες στο βόρειο Ισραήλ.

Ανέφερε επίσης ότι αεροσκάφη επιτέθηκαν και κατέστρεψαν αρκετούς εκτοξευτές που είχαν χρησιμοποιηθεί την περασμένη ημέρα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ