Νέα επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ με drones: Στόχος η βάση Glilot


Σήμερα, (19/10), η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε νέα επίθεση με drones στο Ισραήλ, προκαλώντας συναγερμό στις πόλεις Τελ Αβίβ και Χάιφα. Ένα από τα drones διείσδυσε επιτυχώς την αεράμυνα και κατέπεσε στην περιοχή της Καισάρειας, μεταξύ των δύο μεγάλων πόλεων. Αν και η περιοχή φιλοξενεί κατοικία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι προειδοποιητικές σειρήνες δεν ενεργοποιήθηκαν εκεί, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του συστήματος αεράμυνας.

Στόχος η βάση Glilot

Σύμφωνα με πηγές, εκτιμάται πως στόχος του συγκεκριμένου drone ήταν η στρατιωτική βάση Glilot, η οποία φιλοξενεί κεντρικά της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών. Το συμβάν αυτό αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στην ένταση που έχει κλιμακωθεί μεταξύ Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Γάζα και την ευρύτερη περιοχή.

Δηλώσεις από τον Χαμενεΐ

Η νέα αυτή επίθεση ακολούθησε τη δήλωση του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, δεν θα ανακόψει τον λεγόμενο «Άξονα της Αντίστασης». Η Τεχεράνη έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή της να συνεχίσει να υποστηρίζει την αντίσταση, διατηρώντας την ένταση στην περιοχή στα ύψη.

Την ίδια ώρα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ διεμήνυσε ότι «ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ δε θα σταματήσει τον “Άξονα της Αντίστασης”» και ότι «η Χαμάς θα συνεχίσει να υπάρχει. »

Αντίδραση από την ισραηλινή κυβέρνηση

Οι ισραηλινές αρχές αντέδρασαν έντονα, με πολιτικούς ηγέτες να καταγγέλλουν την επίθεση και να υποστηρίζουν τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των ιρανικών πληρεξουσίων. Υπήρξαν επίσης επικρίσεις για την αντίδραση της κυβέρνησης, με κάποιους να θεωρούν πως η προσέγγιση της περιεκτικής πολιτικής αντιμετώπισης της Χεζμπολάχ δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η κλιμάκωση αυτής της αντιπαράθεσης συνεχίζει να εντείνει την αβεβαιότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, προκαλώντας διεθνή ανησυχία για ενδεχόμενη διεύρυνση της σύγκρουσης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ