Τηλεφωνική επικοινωνία Άδωνι Γεωργιάδη με γιατρό στη Μυτιλήνη για υπερσυνταγογραφήσεις – «Έχετε κόρη που παίρνει 3 διαφορετικές στατίνες στα 14 της;»


Σε συνέντευξή του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό υπερσυνταγογράφησης, περιγράφοντας την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με μια γιατρό από το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης. Η υπόθεση αφορούσε την κακή χρήση του συστήματος συνταγογράφησης, κατά την οποία η συγκεκριμένη γιατρός είχε γράψει πανάκριβα φάρμακα αξίας χιλιάδων ευρώ στον σύζυγο και τις κόρες της.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από τα συστήματα του ΕΟΠΥΥ και της ΗΔΙΚΑ, τα οποία καταγράφουν ύποπτες δραστηριότητες συνταγογράφησης. Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, η γιατρός βρέθηκε στην κορυφή των πιο παραβατικών ιατρών με συνταγές που περιλάμβαναν ακόμη και τρεις διαφορετικές στατίνες για τη 14χρονη κόρη της. Ο Άδωνις Γεωργιάδης την κάλεσε προσωπικά, προκειμένου να την ενημερώσει για τις παρατυπίες που εντόπισαν τα συστήματα, καταδεικνύοντας την επικινδυνότητα της πρακτικής.



Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πως η γιατρός, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, προσπάθησε να δικαιολογηθεί, αναφέροντας πως τα φάρμακα προορίζονταν για την οικογένειά της λόγω σοβαρής πάθησης της κόρης της. Ωστόσο, ο υπουργός δεν αποδέχθηκε τις δικαιολογίες, τονίζοντας ότι οι εξηγήσεις πρέπει να δοθούν στις αρμόδιες αρχές.

Το υπουργείο Υγείας, όπως έχει τονίσει επανειλημμένα ο κ. Γεωργιάδης, έχει θέσει σε εφαρμογή αυστηρούς μηχανισμούς ελέγχου για τις υπερσυνταγογραφήσεις. Οι παραβάτες γιατροί θα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών, με κυρώσεις που ενδέχεται να περιλαμβάνουν ακόμη και την απώλεια της δυνατότητας συνταγογράφησης.



 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ