Κέικ με μήλα και κανέλα – Συνδυάζει τη γεύση με το πλούσιο άρωμα


Το κέικ με μήλα είναι ένα κλασικό, αρωματικό γλύκισμα που ευφραίνει την καρδιά με την πλούσια γεύση του. Είναι ιδανικό για τον καφέ ή το τσάι καθώς συνδυάζει την υγρασία και τη γεύση των μήλων με το άρωμα της κανέλας, δημιουργώντας ένα  νόστιμο επιδόρπιο για τους χειμερινούς μήνες. Στην παρακάτω συνταγή, τα μήλα ενσωματώνονται με τέλειο τρόπο στο κέικ, διατηρώντας την υφή και την φρεσκάδα τους.

Κέικ με μήλα και κανέλα

Υλικά:

  • 2 μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους)
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα μήλα με τον χυμό λεμονιού και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα.
  5. Σε ξεχωριστό μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Σταδιακά, προσθέστε το μείγμα στο μείγμα αυγών και ανακατέψτε απαλά.
  6. Προσθέστε τα μήλα στο μείγμα και ανακατέψτε προσεκτικά.
  7. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο.
  8. Αφήστε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρετε.

Απολαύστε το με ένα ζεστό ρόφημα!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ