Το φιλέτο γλώσσας είναι ένα από τα πιο τρυφερά και εύγευστα ψάρια που μπορεί να απολαύσει κανείς. Η ελαφριά υφή του και η λεπτή γεύση του το καθιστούν ιδανικό για απλές και εκλεπτυσμένες συνταγές. Σε αυτή τη συνταγή, θα το μαγειρέψουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά, για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα, ιδανικό για καθημερινές ή πιο επίσημες περιστάσεις.
Γλώσσα με λεμόνι και ελαιόλαδο
Υλικά:
- 4 φιλέτα γλώσσας
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια (το ένα κομμένο σε φέτες, το άλλο για το χυμό του)
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- Αλάτι και πιπέρι
- Λαχανικά για συνοδευτικό (κολοκυθάκια, καρότα, ή πατάτες)
Οδηγίες:
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Αλατίστε και πιπερώστε τα φιλέτα γλώσσας και τοποθετήστε τα στο τηγάνι, με τη μεριά της πέτσας προς τα κάτω.
- Σοτάρετε τα φιλέτα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να είναι μαλακά στο κέντρο.
- Αφαιρέστε τα φιλέτα από το τηγάνι και αφήστε τα στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το βούτυρο και το σκόρδο. Σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να βγάλει το άρωμά του.
- Προσθέστε τον χυμό του λεμονιού και ανακατέψτε καλά με το σκόρδο και το βούτυρο. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 2 λεπτά.
- Επιστρέψτε τα φιλέτα στο τηγάνι και περιχύστε τα με τη σάλτσα λεμονιού-βουτύρου.
- Σερβίρετε τα φιλέτα με φέτες λεμονιού και πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό.
Συμβουλή σερβιρίσματος: Συνοδεύστε με βραστά λαχανικά ή πατάτες και απολαύστε το πιάτο με ένα ποτήρι λευκό κρασί, όπως το Ασύρτικο ή το Μοσχοφίλερο.
Καλή όρεξη!