Δήμαρχος Καλαβρύτων: «Ευτυχώς, όλοι οι μαθητές είναι καλά» – Έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος


Ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, μιλάει στο Newsbomb.gr για το ατύχημα

Παραλίγο τραγωδία στο πρωινό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ με 15 επιβάτες από τους οποίους 5 μαθητές και 2 δασκάλες του σχολείου Καλαβρύτων που εκτελούσε το σχολικό δρομολόγιο Πάτρα – Καλάβρυτα.

Το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε πλαγιά. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας Καλαβρύτων και της Πυροσβεστικής.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Αθανάσιος Παπαδόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr εξήγησε ότι «το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια του δρομολογίου Πάτρα-Καλάβρυτα, λίγο μετά τη Βλασία και κοντά στο χωριό Μάνεσι. Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας, που μετέφερε μαθητές, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Στο όχημα επέβαιναν πέντε μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί».

«Το λεωφορείο βγήκε εκτός δρόμου χωρίς να υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια για το τι οδήγησε στην εκτροπή. Ο οδηγός, ευτυχώς, αντέδρασε γρήγορα και τα παιδιά κατάφεραν να βγουν με ασφάλεια από το λεωφορείο, ενώ ο ίδιος έσπασε τα τζάμια για να διευκολύνει την έξοδο των επιβατών», τόνισε.

«Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματίες. Όλοι οι μαθητές, καθώς και οι εκπαιδευτικοί, είναι καλά στην υγεία τους, αν και φυσικά σοκαρισμένοι από το περιστατικό. Οι επιβάτες, μάλιστα, βοήθησαν ο ένας τον άλλον να βγουν με ασφάλεια από το λεωφορείο. Στο σημείο έφτασαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ», πρόσθεσε.

«Οι περισσότεροι επιβάτες κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους σχεδόν αμέσως για να τους διαβεβαιώσουν ότι είναι καλά», πρόσθεσε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ