Βραχιόλι «επανασυνδέει» το μυαλό των ασθενών, που έχουν υποστεί εγκεφαλικό, με τα άκρα τους!


Ένα διακριτικό και εύκαμπτο βραχιόλι φτιαγμένο από ηλεκτρόδια βρέθηκε σε μια μικρή μελέτη ασθενών που έχουν πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο, να βοηθά στην αποκατάσταση της ευλυγισίας των ανάπηρων χεριών τους.

Κατασκευάζεται από μια εταιρεία startup που ονομάζεται Neubond και η συσκευή προορίζεται να ενσωματωθεί ομαλά στην καθημερινότητα, επιτρέποντας στους ασθενείς με μειωμένες κινητικές λειτουργίες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον χρόνο που αφιερώνουν στην εκτέλεση δραστηριοτήτων αποκατάστασης.

Η Neubond, με επικεφαλής τους συνιδρυτές Jumpei Kashiwakura και Patrick Sagastegui Alva, συνεργάζεται με ασθενείς από μια ομάδα υποστήριξης εγκεφαλικών επεισοδίων στο Λονδίνο, κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Imperial College London, για να τελειοποιήσει τη συσκευή της. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν σε πρόσφατη δημοσίευση στο περιοδικό NYU Scholars.

Το πρωτότυπο βραχιόλι φοριέται γύρω από το άνω μέρος του πήχη και είναι ενσωματωμένο με ηλεκτρόδια που ανιχνεύουν εντολές ενεργοποίησης των μυών και διεγείρουν τα νεύρα για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της σύνδεσής τους με τον εγκέφαλο.

Ο συνιδρυτής Kashiwakura λέει ότι η συσκευή λειτουργεί προωθώντας τη νευροπλαστικότητα ή την αναδιοργάνωση του εγκεφάλου γύρω από νέες νευρικές «οδούς» για την ανάκτηση του ελέγχου του άκρου.

Μετά από μόλις 8 συνεδρίες, αναφέρει το Reuters, το αριστερό χέρι της Lisa Vincent έγινε από εντελώς άκαμπτο σε ικανό να λυγίζει και να τεντώνεται με πολύ περισσότερο έλεγχο.

«Η εγγονή μου, που είναι 8 μηνών, επιτρεπόταν να κάθεται μόνο στην αγκαλιά μου γιατί δεν μπορούσα να την κρατήσω. Αλλά πριν από 3 εβδομάδες η κόρη μου την έβαλε στην αγκαλιά μου και μπόρεσα να την κρατήσω με αυτό το χέρι, επειδή ένιωθα ότι είχα τον έλεγχο και ήμουν αρκετά σίγουρη», δήλωσε η Vincent στο Reuters.

«Έκλαιγα μέχρι να κοιμηθώ εκείνο το βράδυ. Ήταν καταπληκτικό συναίσθημα να μπορώ να το κάνω αυτό».

Με πληροφορίες από Good News Network

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ