Βγαίνει σε μυστική δημοπρασία η θρυλική Ferrari του Σουμάχερ – Η απίστευτη τιμή που θα πουληθεί


Το μονοθέσιο Ferrari 248 F1 του Μίχαελ Σουμάχερ πρόκειται να βγει σε μυστική δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s τον Νοέμβριο, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 15 εκατομμύρια δολάρια.

Τη συγκεκριμένη Ferrari οδηγούσε ο επτά φορές πρωταθλητής της Φόρμουλα κατά τη διάρκεια της τελευταίας του σεζόν με τη Ferrari το 2006. Εξασφάλισε πέντε νίκες στα Grand Prix, συμπεριλαμβανομένων αξιοσημείωτων νικών στο Σαν Μαρίνο, Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία και Γκραν Πρι Γερμανίας. Αυτοί οι θρίαμβοι ήταν μέρος της αποφασιστικής ώθησης του Σουμάχερ για ένα όγδοο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που τελικά το έχασε από τον Φερνάντο Αλόνσο.

Η σεζόν του 2006 σημαδεύτηκε από τον σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των Γερμανών και Ισπανών οδηγών, ο τελευταίος από τους οποίους οδήγησε στη Renault και διεκδίκησε τίτλους back-to-back το 2005 και το 2006. Κάτω από το καπό, η Ferrari 248 διέθετε έναν ισχυρό κινητήρα V8 2,4 λίτρων, που αποδίδει περίπου 750 ίππους. Το αυτοκίνητο διέθετε επίσης προηγμένα αεροδυναμικά και ηλεκτρονικά συστήματα.

Το αυτοκίνητο αποκτήθηκε απευθείας από τη Ferrari από τον σημερινό ιδιοκτήτη του και κατέχει τη διακεκριμένη πιστοποίηση Ferrari Classiche, την οποία έλαβε το 2008. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από τον οίκο RM Sotheby’s σε μορφή σφραγισμένης δημοπρασίας.

Αυτή η εμπιστευτική διαδικασία υποβολής προσφορών χρησιμοποιείται συχνά για σπάνια και πολύτιμα αντικείμενα, διασφαλίζοντας μια αποκλειστική και διακριτική εμπειρία αγοράς για τους πιθανούς αγοραστές. Το ενδιαφέρον της αγοράς για τα μονοθέσια της F1 του Schumacher παρέμεινε υψηλό όλα αυτά τα χρόνια. Προηγούμενα μοντέλα από το 2001, το 2002 και το 2003 έχουν πουληθεί για σημαντικά ποσά, που το καθένα ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια δολάρια. Το ρεκόρ για το πιο ακριβό αυτοκίνητο της F1 κατέχει αυτή τη στιγμή η Mercedes-Benz W196R του 1954, η οποία πουλήθηκε για περίπου 29,6 εκατομμύρια δολάρια το 2013.

Οι πιο πρόσφατες πωλήσεις περιλαμβάνουν αυτή της Ferrari F2001B, με εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 8-10 εκατομμυρίων δολαρίων τον Αύγουστο του 2024. Το ενδιαφέρον για τον Schumacher παραμένει έντονο ακόμα και μετά την αποχώρησή του από τη F1 στα τέλη του 2012.

Κατά τη διάρκεια της σημαντικής καριέρας του στη Formula 1, ο Schumacher πέτυχε επτά παγκόσμια πρωταθλήματα, 91 νίκες σε αγώνες, 155 τερματισμούς στο βάθρο και 68 pole position ενώ οδηγούσε για ομάδες όπως η Jordan , Benetton, Ferrari και Mercedes.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ