Επί μήνες ήξεραν οι Ισραηλινοί ότι ο Σινουάρ κρυβόταν στην Ράφα


Είχαν προηγηθεί και άλλες επιχειρήσεις στις οποίες οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν προσπαθήσει να εξοντώσουν τον Γιαχία Σινουάρ.

Το υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ γνώριζαν εδώ και μήνες ότι ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ κρυβόταν στη γειτονιά Τελ Σουλτάν της Ράφα, αναφέρουν τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης.

Το αρχές ασφαλείας γνώριζαν ότι κρυβόταν και για μεγάλο μέρος αυτού του χρόνου βρισκόταν μαζί με τους έξι ομήρους που οι IDF ανέκτησαν στα τέλη Αυγούστου μετά την εκτέλεσή τους.

Με βάση όλες αυτές τις πληροφορίες, οι IDF ανακοίνωσαν μια επιχείρηση στο Τελ Σουλτάν, η οποία, όπως ισχυρίστηκαν, αποσκοπούσε στην εξουδετέρωση της ταξιαρχίας της Χαμάς στη γειτονιά, ενώ ο πραγματικός σκοπός ήταν να εξουδετερώσουν τον Σινουάρ, αναφέρουν τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι IDF στόχευσαν μια συγκέντρωση στελεχών της Χαμάς, πιστεύοντας ότι ο Σινουάρ ήταν ανάμεσά τους. Ωστόσο, αφού αναγνώρισαν τα πτώματα των 26 τρομοκρατών που σκοτώθηκαν στο χτύπημα, συνειδητοποίησαν ότι ο ηγέτης της Χαμάς δεν ήταν ένας από αυτούς, αναφέρουν τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης.

Οι IDF δεν είχαν ακριβείς πληροφορίες για το πού βρισκόταν ο Σινουάρ και οι στρατιώτες που τον σκότωσαν χθες συνειδητοποίησαν ότι ήταν αυτός μόνο εκ των υστέρων.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ