Παλαιστινιακά μέσα επιβεβαιώνουν την εξόντωση του Γιαχία Σινουάρ – Τι αναφέρουν για τον θανατό του


Σκοτώθηκε «στην καρδιά της μάχης. Πολέμησε και δεν έτρεξε και είχε ένα τραύμα στον αυχένα του» αναφέρει το παλαιστινιακό μέσο για τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.

Tο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Shahab, που πρόσκειται στη Χαμάς, ανέφερε ότι ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ «σκοτώθηκε στη γη της Ράφα» και δημοσίευσε ένα κείμενο που μοιάζει με νεκρολογία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σκοτώθηκε «στην καρδιά της μάχης. Πολέμησε και δεν έτρεξε και είχε ένα τραύμα στον αυχένα του. Είχε μπαρούτι στα χέρια του και στο στήθος του υπήρχε η συχνότητα του πολέμου (σ.σ. αναφορά σε ασύρματο).Η τελευταία του φωτογραφία είναι μια δήλωση, δέχτηκε σφαίρες στο μέτωπο και στο κεφάλι, όχι στην πλάτη ή στο χέρι. Σκοτώθηκε Χωρίς σχεδιασμό, δε θα μας βγάλουν από τις σήραγγες και δεν θα μας σταματήσουν στα υπόγεια μας», σημειώνεται.

Ζητούν απελευθέρωση των ομήρων

Η εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς αντιμετωπίζεται τόσο από αναλυτές στο Ισραήλ όσο και από τις οικογένειες των ομήρων ως ένα κομβικό σημείο για να επέλθει κάποιου είδους συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων.

Το «Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων» στο Ισραήλ, που εκπροσωπεί τις οικογένειες των οποίων τα μέλη απήχθησαν από την Χαμάς κατά την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου, κάλεσε την κυβέρνηση Νετανιάχου να αξιοποιήσει την εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ για να εξασφαλίσει μια άμεση συμφωνία για τους ομήρους.

«Μαζί με την εκτίμηση για το σημαντικό επίτευγμα [της δολοφονίας του Sinwar], οι οικογένειες των ομήρων εκφράζουν σοβαρή ανησυχία για την τύχη των 101 ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς στη Γάζα και απαιτούν από [την κυβέρνηση] να αξιοποιήσει το στρατιωτικό επίτευγμα για να εξασφαλίσει μια άμεση συμφωνία για την επιστροφή τους», αναφέρει η ανακοίνωση του φόρουμ.

«Η εξάλειψη του Σινουάρ είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο δρόμο προς την πραγματική νίκη, η οποία θα επιτευχθεί μόνο με την επιστροφή των 101 απαχθέντων», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει τα πρωτοφανή επιτεύγματα ασφαλείας στις μάχες στη Γάζα για να επιτύχει την απελευθέρωση των ομήρων», αναφέρουν οι οικογένειες, καλώντας τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να δώσει εντολή στην ομάδα διαπραγμάτευσης των ομήρων να εξασφαλίσει μια άμεση συμφωνία για την απελευθέρωση των αγαπημένων τους προσώπων.

«Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει συνολική νίκη χωρίς την απελευθέρωση και των 101 απαχθέντων», προσθέτουν.

Ενημερώθηκε το υπουργικό συμβούλιο

Νωρίτερα, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας ενημερώθηκαν ότι ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ είναι πολύ πιθανό να είναι νεκρός.

Σύμφωνα με το ισραηλινό Κανάλι 12 το εν λόγω περιστατικό έλαβε χώρα χθες, ενώ τα στρατεύματα των IDF που επιχειρούσαν στην περιοχή δεν γνώριζαν ότι ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ βρισκόταν εκεί.

Τα στρατεύματα εντόπισαν αρκετούς μαχητές να εισέρχονται σε ένα κτίριο και διατάχθηκε πλήγμα εναντίον του, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Μόνο όταν έφτασαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες για να επιθεωρήσουν τις ζημιές συνειδητοποίησαν ότι ένας από τους τρομοκράτες που σκοτώθηκαν έμοιαζε έντονα με τον Σινουάρ.

Οι IDF εξακολουθούν να αξιολογούν αν το πτώμα ήταν όντως ο Σινουάρ, αλλά το Κανάλι 12 αναφέρει ότι δεν έχει ακόμη μεταφερθεί στο Ισραήλ, επειδή η περιοχή όπου βρέθηκε είναι βαριά παγιδευμένη με εκρηκτικά. Το πτώμα είχε ένα στρατιωτικό γιλέκο που έφερε χειροβομβίδες.

Ενημερώθηκαν και οι Αμερικάνοι

Υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, έχουν ενημερωθεί από Ισραηλινούς αξιωματούχους ότι ο Γιαχία Σινουάρ, ο ηγέτης της Χαμάς, πιθανότατα εξουδετερώθηκε από ένα χτύπημα σήμερα το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας- με δοκιμές DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων σε εξέλιξη για να προσδιοριστεί η ταυτότητα ενός πτώματος στο σημείο του χτυπήματος.

Σχετική ανάρτηση έκανε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ, ο οποίος αναφέρει πώς «Θα φτάσουμε σε κάθε τρομοκράτη – και θα τον εξοντώσουμε».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ