Πώς να κόψετε εύκολα τα νύχια της γάτας σας – Τι δεν της αρέσει καθόλου


Το κόψιμο των νυχιών μιας γάτας μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά με τις σωστές τεχνικές και λίγο υπομονή, γίνεται μια εύκολη και ασφαλής διαδικασία.

Της: Έπης Τρίμη

Η καλή προετοιμασία και η ηρεμία της γάτας είναι το κλειδί για να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς άγχος, γρατζουνιές, δαγκώματα και κυνηγητό. Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να κόψετε τα νύχια της γάτας σας σωστά και με ασφάλεια.

Προετοιμασία

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα κατάλληλα εργαλεία. Θα χρειαστείτε ένα ειδικό κόφτη για νύχια γάτας και ίσως λίγα treats για να ανταμείψετε τη γάτα σας. Βεβαιωθείτε ότι η γάτα είναι ήρεμη και χαλαρή. Είναι καλό να την εκπαιδεύσετε σταδιακά ώστε να συνηθίσει το άγγιγμα στα πόδια της πριν επιχειρήσετε το κόψιμο των νυχιών.

Τα 4 βήματα για ασφαλές κόψιμο των νυχιών

    1. Διαλέξτε την κατάλληλη στιγμή: Προτιμήστε να κόψετε τα νύχια της όταν είναι χαλαρή ή κοιμισμένη. Η γάτα σας δεν πρέπει να βρίσκεται σε ένταση.
    2. Κρατήστε απαλά το πόδι της: Πιέστε ελαφρά το δάχτυλο της γάτας σας για να δείτε το νύχι. Αποφύγετε να κόψετε το «ζωντανό» μέρος του νυχιού, το οποίο έχει ροζ χρώμα καθώς θα ματώσει και θα πονέσει.
    3. Χρησιμοποιήστε σταθερή κίνηση: Κόψτε το κάθε νύχι  αποφεύγοντας βιαστικές κινήσεις για να μην την τραυματίσετε και αγχωθείτε και οι δύο.
    4. Ανταμοιβή μετά τη διαδικασία: Μετά το κόψιμο, ανταμείψτε τη γάτα με μια λιχουδιά ή χάδια για να συνδέσει τη διαδικασία με κάτι θετικό.

Τι να αποφύγετε δια ροπάλου

  • Μην επιχειρείτε να κόψετε τα νύχια αν η γάτα είναι σε ένταση ή φοβισμένη.
  • Αποφύγετε να κόψετε τα νύχια πολύ κοντά στη ρίζα, για να μην προκαλέσετε πόνο ή αιμορραγία.

Με λίγη υπομονή και εξάσκηση, το κόψιμο των νυχιών μπορεί να γίνει μια ανώδυνη και εύκολη διαδικασία τόσο για εσάς όσο και για τη γάτα σας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ