Ένοχος ο Κώστας Αγοραστός και άλλα τρία άτομα για τον «Ιανό» – Αυτή είναι η ποινή


Ένοχος κρίθηκε ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και τρία ακόμα άτομα για τις πλημμύρες στην κακοκαιρία Ιανός που έπληξε τη Θεσσαλία το 2020

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας αναφορικά με τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ιανός».

Όπως αποφάσισε το Εφετείο, ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, όπως επίσης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας και οι δύο τότε προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας κρίθηκαν ένοχοι για το πλημμέλημα της πλημμύρας από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, η ποινή και για τους τέσσερις, είναι φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή κατά πλειοψηφία. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της έδρας πρότεινε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Εξάλλου όλοι τους κρίθηκαν αθώοι κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή.

Για δικαίωση έκανε λόγο ο συνήγορος πολιτών της Καρδίτσας που υπέστησαν καταστροφές από τον Ιανό, Βασίλειος Κωστής, δικηγόρος της Καρδίτσας.

Ωστόσο, «η οικογένεια της Ευδοκίας Μυρτούς Πλακιά θα κάνει χρήση όλων των μόνιμων δικαιωμάτων της για να διεκδικήσει το δίκαιο ανθρώπου που χάθηκε», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Δημήτρης Σκύφτας.

«Με απογοήτευση ακούσαμε την απόφαση σήμερα η οποία ήταν άδικη», συμπλήρωσε η δικηγόρος επίσης της οικογένειας Πλακιά, κ. Βασιλική Σουφλα.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ