Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη του γιατρού για τον θάνατο της 14χρονης κόρης ιερέα


Ο γιατρός κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Γιαννιτσών – «Να πάψει διά παντός να ασκεί το λειτούργημα του γιατρού», ζητά ο πατέρας του κοριτσιού

Αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών η δίκη του γιατρού που κατηγορείται για τον θάνατο της 14χρονης Γωγώς, κόρης ιερέα από την Επανομή Θεσσαλονίκης, ύστερα από τη χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου, τον Ιούνιο του 2021.

Όπως αναφέρει το voria.gr, ο γιατρός κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης και τις πλημμεληματικές πράξεις της πλαστογραφίας και της υπεξαγωγής εγγράφου. Η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου του και αναμένεται να προσδιοριστεί στο ίδιο ακροατήριο το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι στο παραπεμπτικό βούλευμα υπάρχει ο όρος της μη συμμετοχής του γιατρού σε χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, καθώς ο ίδιος έχει δύο καταδίκες -η μία των οποίων αμετάκλητη- για θανάτους ασθενών του μετά από τοποθέτηση δακτυλίου. Το εφετείο για την άλλη υπόθεση, που αφορά στον θάνατο ενός 24χρονου από την Καβάλα, είναι σε εξέλιξη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα αυτός ο όρος δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε υπόθεση θανάτου ασθενή.

Το 14χρονο κορίτσι, που αντιμετώπιζε προβλήματα με το βάρος της, έχασε τη ζωή της μερικές ημέρες αφότου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης δακτυλίου, τον Ιούνιο του 2021. Όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, αν και από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησε πως ένιωθε φρικτούς πόνους μετά το χειρουργείο, ο γιατρός αγνόησε τις εκκλήσεις των γονιών της για βοήθεια, δίνοντας εξιτήριο στην ανήλικη με μοναδική σύσταση να παίρνει παυσίπονα. Τελικά το παιδί εισήχθη σε κλινική, όπου άφησε την τελευταία της πνοή από σηπτικό σοκ και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ο γιατρός φέρεται να παρουσίασε έγγραφο με το οποίο υποτίθεται πως η ανήλικη συναίνεσε με την υπογραφή της στην επέμβαση και ότι ενημερώθηκε για επιπλοκές. Ωστόσο, γραφολογικές πραγματογνωμοσύνες κατέρριψαν αυτούς τους ισχυρισμούς και απέδωσαν την υπογραφή σε άλλο άτομο. Παράλληλα, όταν του ζητήθηκε CD με τη διαδικασία της επέμβασης από τις δικαστικές αρχές, ο κατηγορούμενος φέρεται να προσκόμισε ελλιπή στοιχεία.

«Ο Θεός να μας δίνει υπομονή για να αντέχουμε και να αποδείξουμε ότι το παιδί μας το σκότωσε αυτός ο άνθρωπος. Έχει κάνει αξιόποινες πράξεις και πρέπει να πάει φυλακή και να πάψει διά παντός να ασκεί το λειτούργημα του γιατρού», είπε μετά την αναβολή της υπόθεσης ο πατέρας της 14χρονης, ιερέας Βησσαρίων Καντούνης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ