Ρωσία: Το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι «ωθεί το ΝΑΤΟ σε άμεση σύγκρουση με τη χώρα μας»


Η Ρωσία κατήγγειλε το «σχέδιο νίκης» που παρουσίασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε ομιλία ενώπιον του ουκρανικού κοινοβουλίου, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους συμμάχους του να λάβουν επείγοντα μέτρα προς ενίσχυση του Κιέβου, σε μία προσπάθεια να τερματισθεί η σύγκρουση με τη Ρωσία μέσα το επόμενο έτος.

Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, ανέφερε ότι το σχέδιο που παρουσίασε ο Ζελένσκι θα οδηγήσει σε καταστροφή τον ουκρανικό λαό, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Ωθεί το ΝΑΤΟ σε άμεση σύγκρουση με τη χώρα μας» τόνισε, προσθέτοντας ότι ο Ζελένσκι δεν μπορεί να βασίζεται στους δυτικούς εταίρους του. «Μπορώ απλώς να τού πω, αν δεν γνωρίζει, ότι οι εταίροι του καθεστώτος του Κιέβου έχουν ήδη αποδείξει πώς βλέπουν την Ουκρανία στην αρχιτεκτονική της ασφάλειας: Βλέπουν την Ουκρανία σε ένα φέρετρο και τους Ουκρανούς πολίτες στον τάφο», υποστήριξε.

Ακόμη, η Μαρία Ζαχάροβα υπενθύμισε την προειδοποίηση του Βλαντίμιρ Πούτιν τον περασμένο μήνα ότι η Δύση θα πολεμούσε απευθείας τη Ρωσία εάν επέτρεπε στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά μέσα στη χώρα με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που προμηθεύει η Δύση. Τότε, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα αναγκασθεί να λάβει απροσδιόριστα «κατάλληλα μέτρα» σε ένα τέτοιο σενάριο. Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι ο Ζελένσκι γνώριζε επομένως «πολύ καλά» πού θα οδηγούσαν οι δικές του εκκλήσεις στο ΝΑΤΟ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ