Θεσσαλονίκη: «Γλίτωσε» τα ισόβια ο 46χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε 50χρονο, έξω από βενζινάδικο


Γιατί γλίτωσε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης 

Ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 46χρονο που τον Ιούλιο του 2023 πυροβόλησε και σκότωσε έναν 50χρονο, έξω από βενζινάδικο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 13 ετών και δύο μηνών.

Γλίτωσε ωστόσο τα ισόβια, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, που άνοιξε τον δρόμο για την επιβολή πρόσκαιρης κάθειρξης. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη κι έτσι ο 46χρονος θα επιστρέψει στη φυλακή.

Το περιστατικό σημειώθηκε μέρα μεσημέρι έξω από βενζινάδικο στην Ανάληψη.

Σε πλάνα από κάμερα ασφαλείας, δράστης και θύμα φαίνεται να λογομαχούν, ενώ την ώρα που το θύμα βάζει τα χέρια του μέσα στο όχημα και χτυπά τον οδηγό με τα κλειδιά του, αυτός τον πυροβολεί και φεύγει, ενώ ο 50χρονος πέφτει νεκρός στον δρόμο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες έκαναν παρέα, ωστόσο μία παρεξήγηση φαίνεται πως πυροδότησε τον μεταξύ τους καβγά. Το θύμα φέρεται να πίστευε πως ο κατηγορούμενος φλέρταρε τη σύντροφό του, κάτι που τον εξόργισε και του ζήτησε τον λόγο.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως η παρεξήγηση δεν είχε βάση καθώς ο ίδιος δεν προσέγγισε ποτέ ερωτικά τη σύντροφο του θύματος. Τόνισε μάλιστα πως αγόρασε το όπλο «για λόγους προστασίας» λίγες ημέρες πριν το φονικό, γιατί το θύμα απειλούσε τον ίδιο, αλλά και τις ζωές των παιδιών του.

Για τη μοιραία μέρα είπε πως «δεν είχαμε δώσει κάποιο ραντεβού. Τυχαία βρεθήκαμε και μου είπε να τον ακολουθήσω. Εγώ ήμουν μέσα στο αυτοκίνητο και ήρθε προς το μέρος μου. Με έφτυσε και μετά έβαλε τα χέρια του μέσα στο αυτοκίνητο και με χτύπησε δυνατά. Όταν είδα το αίμα να τρέχει, έκανα μια κίνηση με το όπλο για να τον τρομάξω γιατί έκανε μια κίνηση να ανοίξει την πόρτα. Αυτός συνέχισε να με χτυπάει και πυροβόλησα όχι για να τον χτυπήσω αλλά για εκφοβισμό».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ