ΣΥΡΙΖΑ: Οι επόμενες κινήσεις Κασσελάκη με το βλέμμα στο Συνέδριο – Θα κάνει δικό του κόμμα;


Τα επόμενα βήματα του Στέφανου Κασσελάκη, με «φόντο» το κρίσιμο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο έκπτωτος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στο κόμμα μέχρι το κρίσιμο Συνέδριο του κόμματος, εκτός αν διαγραφεί από το κόμμα. Μάλιστα, αναμένεται να διαφοροποιήσει την τακτική του και να πραγματοποιήσει συνεχείς ομιλίες, αρκετές συνεντεύξεις, ενώ, στο «στόχαστρο» θα βάλει και τους συντρόφους του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.

Υπενθυμίζεται ότι δημιούργησε μία διαδικτυακή πλατφόρμα για τον «δικό μας ΣΥΡΙΖΑ», όπως ανέφερε, στην οποία μπορούν να εγγραφούν πολίτες που τον υποστηρίζουν και επιθυμούν να τον στηρίξουν στην εκλογική διαδικασία. Σκοπός είναι να καταγράψει δυνάμεις, βλέποντας πόσοι θα στηρίξουν, ώστε να έχει μία εικόνα από πού εκκινεί η νέα του προσπάθεια.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας παραμένει διχασμένη για την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής

Οι «κασσελίστας» θα ζητήσουν να ακυρωθεί η απόφαση του αποκλεισμού του από τις εσωκομματικές εκλογές. Ωστόσο, για να το κερδίσει αυτό, πρέπει να πάρει το 50% + 1 ψήφο.

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, έχει ήδη κάνει αίτημα στον Δήμο Αθηναίων για να τού παραχωρηθεί η πλατεία Κολοκοτρώνη, στο πλαίσιο της πρώτης του ανοιχτής συγκέντρωσης, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

Πάντως, η Επιτροπή Δεοντολογίας εμφανίζεται διχασμένη για τον Στέφανο Κασσελάκη. Συνεδρίασε εχθές (15/10) και συζήτησε κατά πόσον η απόφαση για τον αποκλεισμό Κασσελάκη είναι αμετάκλητη, όπως αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή. Τα επτά μέλη της ψήφισαν ότι αποφασίζει το Συνέδριο και τα επτά έδωσαν άλλες ερμηνείες, ενώ το 15ο μέλος, ο Πρόεδρος, απείχε.

Πριν από δύο εβδομάδες περίπου, εισήλθε στα ταμεία των κομμάτων η τελευταία δόση από τα χρωστούμενα του 2024, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 2.659.570 ευρώ. Συνολικά το κόμμα πήρε εφέτος 6,5 εκατ. ευρώ, καθώς προστέθηκε στην κρατική επιχορήγηση και η αποζημίωση για τις ευρωεκλογές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ