Βλάσσης Μπονάτσος: 20 χρόνια απουσίας του αιώνιου εφήβου της ελληνικής showbiz


Συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την ημέρα που ο Βλάσσης Μπονάτσος, μία από τις πιο ξεχωριστές προσωπικότητες της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 54 ετών. Η είδηση του θανάτου του στις 14 Οκτωβρίου 2004 σόκαρε το πανελλήνιο, αφήνοντας πίσω του θλίψη και κενό τόσο στους οικείους του όσο και στους πολυάριθμους θαυμαστές του.

Μουσική και τηλεόραση: Τα πρώτα βήματα και η απόλυτη επιτυχία

Ο Βλάσσης Μπονάτσος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου 1949 και από νεαρή ηλικία έδειξε το ταλέντο του στη μουσική και το θέατρο. Τα πρώτα καλλιτεχνικά του βήματα τα έκανε με το μουσικό συγκρότημα Πελόμα Μποκιού, που άφησε εποχή με τη μεγάλη επιτυχία «Γαρύφαλλε». Αν και η φωνή του δεν ήταν στην αρχική ηχογράφηση, ο Μπονάτσος μετέπειτα έκανε δικές του εκτελέσεις, ενώ το 1973 έγινε μέλος του συγκροτήματος Gordian στο Λονδίνο.

Παράλληλα με τη μουσική, η τηλεόραση και το θέατρο αποτέλεσαν δύο άλλες μεγάλες αγάπες του. Στην τηλεόραση, ξεχώρισε με το ταλέντο του ως παρουσιαστής και ηθοποιός σε δημοφιλή τηλεπαιχνίδια και σόου, αλλά και μέσα από τη θρυλική σειρά «Απαράδεκτοι», όπου ο ρόλος του παραμένει αξέχαστος​.

Σταθμός η «Εβίτα», στο θέατρο

Στη θεατρική του πορεία, το μιούζικαλ Εβίτα ήταν σημείο αναφοράς. Εκεί, υποδύθηκε τον Τσε Γκεβάρα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, με την οποία διατηρούσε παράλληλα και μία έντονη ερωτική σχέση. Η παράσταση σημείωσε τεράστια επιτυχία και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες στιγμές του ελληνικού θεάτρου​

Ο άνθρωπος πίσω από τη φήμη

Παρά την επιτυχία του, όσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν αυθεντικό άνθρωπο με παιδική ψυχή και απίστευτη αίσθηση του χιούμορ. Ήταν ο «αιώνιος έφηβος» της ελληνικής σόουμπιζ που, αν και ενήλικας, αρνιόταν να ωριμάσει πλήρως. Η αγάπη του για τη ζωή, την παρέα και τη μουσική ήταν εμφανής σε κάθε του κίνηση.

Σήμερα, 20 χρόνια μετά, το όνομα του Βλάσση Μπονάτσου παραμένει ζωντανό και η μνήμη του τιμάται από φίλους, συνεργάτες και θαυμαστές που τον θυμούνται για την αστείρευτη ενέργειά του και το μοναδικό του ταμπεραμέντο.

Βλάσσης Μπονάτσος: Η συγκινητική εξομολόγηση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μίλησε για τον αείμνηστο Βλάσση Μπονάτσο, ο οποίος είχε παντρευτεί την πρώτη κόρη της Ζωής Λάσκαρη, Μάρθα Κουτουμάνου και απέκτησαν μαζί μία κόρη.

«Ο Βλάσσης Μπονάτσος ήταν πολύ αγαπητός, ένας άνθρωπος γεμάτος χιούμορ, ζωντάνια, ευφυία, καλοσύνη. Είχε περιβάλλει με αγάπη όλους μας και λειτουργούσαμε πραγματικά σαν μία οικογένεια. Η απουσία του είναι πολύ δυσάρεστη, και αφήνει ένα κενό, γιατί «έφυγε» νωρίς… δυστυχώς. Ο θάνατός του ήταν τραγικός και μας έλειψε πολύ, ιδίως στη γυναίκα του και στο παιδί του. Κρατώ το χιούμορ, το χαμόγελό του, και την καλοσύνη του, αυτά κρατώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.




Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ