Financial Times: Το Ισραήλ αντιμετωπίζει έλλειψη πυραύλων αναχαίτισης


«Το πρόβλημα με τα πυρομαχικά του Ισραήλ είναι σοβαρό», δήλωσε η Ντάνα Στρολ, πρώην ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ

Οι βρετανικοί Financial Times ανέφεραν ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει έλλειψη πυραύλων αναχαίτισης, σύμφωνα με πηγές της αεροδιαστημικής βιομηχανίας, πρώην στρατιωτικό προσωπικό και αναλυτές.

Πιθανώς, οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν το Ισραήλ να καλύψει ένα κενό στο σύστημα αεράμυνας του και να παράσχει βοήθεια στο έδαφός του μεταφέροντας το σύστημα αναχαίτισης πυραύλων THAAD εν όψει μιας πιθανής επίθεσης στο Ιράν.

«Το πρόβλημα με τα πυρομαχικά του Ισραήλ είναι σοβαρό», δήλωσε η Ντάνα Στρολ, πρώην ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδια για τη Μέση Ανατολή. «Εάν το Ιράν απαντήσει σε μια ισραηλινή επίθεση και η Χεζμπολάχ συμμετάσχει επίσης, τα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ θα κατακλυστούν», πρόσθεσε.

Τα αποθέματα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι απεριόριστα, είπε η Στρολ σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να συνεχίσουν να προμηθεύουν πυρομαχικά στην Ουκρανία και το Ισραήλ με τον ίδιο ρυθμό. “Πλησιάζουμε σε ένα οριακό σημείο”, σχολίασε.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η έλλειψη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aerospace Industry, Boaz Levy, είπε ότι τα εργοστάσια λειτουργούσαν τρεις βάρδιες για να διατηρήσουν την παραγωγή. “Ορισμένες από τις γραμμές παραγωγής μας λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Στόχος μας είναι να τηρήσουμε όλες τις υποχρεώσεις”, είπε, προσθέτοντας ότι η παραγωγή πυραύλων αναχαίτισης “δεν είναι θέμα λίγων ημερών”.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ