Ανομβρία: Λιτανείες και δεήσεις σε Άργος, Σύρο, Μυτιλήνη και Μύκονο για να βρέξει


Μετά από μήνες χωρίς βροχή στη Μυτιλήνη, την Κυριακή, στην Κώμη, ο ιερέας της εκκλησίας της Αγίας Θεοκτίστης πραγματοποίησε λιτανεία γύρω από το χωριό

Σε λιτανείες και δεήσεις έχουν προχωρήσει δεκάδες κάτοικοι σε νησιά της χώρας λόγω της ανομβρίας των τελευταίων μηνών.

Πιο συγκεκριμένα, στη Σύρο η δέηση έγινε στην Ερμούπολη χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου ο οποίος «ανέπεμψε δέηση υπέρ καταπαύσεως της συνεχιζόμενης ανομβρίας, σύμφωνα με προαναγγελθέν Εγκύκλιο Σημείωμά του προς όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ύστερα από παρακλητικά αιτήματα των ευσεβών νησιωτών». Απευθυνόμενος στους πιστούς, ο κ. Δωρόθεος τους κάλεσε να ενώσουν και να εντείνουν τις προσευχές τους προς τον Κύριο «υπέρ του καταπέμψαι τη γη βροχὴν καρποφόρον και όμβρον ειρηνικόν και σώσαι τα βοσκήματα και τας καλλιεργείας των ανθρώπων».

siros-mitropolitis
siros-mitropolitis4

Στην Άνδρο λιτανεία «επί της μάστιγος της ανομβρίας» πραγματοποιήθηκε στο χωριό Κόρθι με τον πατέρα Ευστράτιο, να καλεί τους πιστούς να ψάλουν το απολυτίκιο του Προφήτη Ηλία λέγοντας «ας ελπίσουμε ότι θα δεηθεί στον Θεό για να βρέξει επιτέλους και αντί της στέρησης να έχουμε βροχόπτωση».

Μετά από μήνες χωρίς βροχή στη Μυτιλήνη, την Κυριακή, στην Κώμη, ο ιερέας της εκκλησίας της Αγίας Θεοκτίστης πραγματοποίησε λιτανεία γύρω από το χωριό, ζητώντας τη θεία επέμβαση για να φέρει την πολυπόθητη βροχή, σύμφωνα με το stonisi.gr.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Alpha και στην Άνω Μερά της Μυκόνου τελέστηκε αντίστοιχη δέηση. Ένα από τα χωριά που έχουν πληγεί από την έλλειψη νερού είναι και το Μερκούρι Άργους. Ένα μικρό ημιορεινό χωριό το οποίο στηρίζεται κυρίως στην καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή ελαιολάδου. Οι κάτοικοί του, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου έκαναν λιτανεία στον ιερό ναό της Αγίας Ειρήνης ώστε να βρέξει.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ