«1ο Local Taste of Ioannina»: Γνωρίστε για πρώτη φορά την παραδοσιακή γαστρονομία των Ιωαννίνων


Ανοιχτή διαδραστική εκδήλωση γνωριμίας με την παραδοσιακή γαστρονομία των Ιωαννίνων οργανώνει το Γραφείο Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του δήμου Ιωαννιτών για το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 17:00, στη νέα πλατεία (Γλυκήδων), μπροστά στο Σουφαρί Σεράι, όπου στεγάζονται τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, εντός του κάστρου, (Βόρεια είσοδος, πριν την «Κυρά Φροσύνη»).

Σκοπός του «1ο Local Taste of Ioannina» είναι, να «μυηθεί» το κοινό στις αγαπημένες γεύσεις και τα αρώματα της φημισμένης Γιαννιώτικης κουζίνας, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα του τουριστικού προϊόντος της πόλης και αναπόσπαστο συστατικό για την επιλογή προορισμού και την προσέλκυση επισκεπτών.

Καταξιωμένοι επαγγελματίες της πόλης στην τέχνη της γαστρονομίας, υπό την εποπτεία και την επιμέλεια του διακεκριμένου και πολυβραβευμένου chef, Ανδρέα Γεωργούλη, θα παρουσιάσουν «ζωντανά» στους θεατές παρασκευές συνταγών της περιοχής, με τον παραδοσιακό αλλά και πιο σύγχρονο τρόπο.

Την ενδιαφέρουσα εμπειρία αυτής της επίδειξης μαγειρικής τεχνοτροπίας, γευσιγνωσίας αλλά και οινογευσίας, θα έχει την ευκαιρία να βιώσει άμεσα -με όλες τις αισθήσεις- και μία επιλεγμένη ομάδα φιλοξενούμενων «opinion makers» (δημοσιογράφων, bloggers, influencers κ.α.), που απευθύνονται σε μαζική κλίμακα, στις τουριστικές αγορές, τόσο στη χώρα μας, όσο και του εξωτερικού.

Παράλληλα, το κοινό θα μπορεί να δοκιμάζει εδέσματα από τις συνταγές που θα παρουσιάζονται.

Καλεσμένος της εκδήλωσης θα είναι ο Nomad chef Ανδρέας Λαγός του οποίου η πολυετής μαγειρική φιλοσοφία βασίζεται στην προώθηση και προβολή της Ελληνικής πρώτης ύλης και των Ελλήνων παραγωγών.

Αυτή η μαγειρική φιλοσοφία του Nomad chef Ανδρέα Λαγού τον καθιστά ως το ιδανικό πρόσωπο για την ανάδειξη της παραδοσιακής γαστρονομίας των Ιωαννίνων και την προβολή των προϊόντων τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα διανεμηθεί δωρεάν φυλλάδιο με τις συνταγές που παρουσιάστηκαν στο «1ο Local Taste of Ioannina».

Πληροφορίες: [email protected]

Γραφείο Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης δήμου Ιωαννιτών: 26510-37017.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ