Κέρκυρα: Σε «κρύπτη» πόρτας έκρυβε χρήματα εφοριακός του κυκλώματος εκβιαστών [εικόνες]


Ένα οργανωμένο κύκλωμα εκβιαστών, στο οποίο συμμετείχαν εφοριακοί, αποκαλύφθηκε στην Κέρκυρα. Οι αρχές εντόπισαν χρηματικά ποσά κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο πλαίσιο πόρτας, στο σπίτι ενός επόπτη ελέγχων της εφορίας. Το εν λόγω κύκλωμα είχε αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά από τουλάχιστον οκτώ επιχειρηματίες του νησιού.

Οι συλλήψεις και η δράση του κυκλώματος στην Κέρκυρα

Ο εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να είναι ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας. Μαζί του συνελήφθησαν δύο επόπτες, ένας υπάλληλος και ένας λογιστής. Οι κατηγορούμενοι απαιτούσαν από τους επιχειρηματίες ποσά που κυμαίνονταν από 5.000 έως 50.000 ευρώ, απειλώντας τους με φορολογικές επιπτώσεις​.

Η μεθοδολογία

Τα χρήματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι εκβιαστές χρησιμοποιούσαν τεχνικές «αντι-παρακολούθησης» για να αποφεύγουν την αστυνομική επιτήρηση, δίνοντας συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να αποφεύγουν την παρακολούθηση κατά τις συναλλαγές τους​.



Οι κατηγορούμενοι έχουν λάβει προθεσμία να απολογηθούν, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Πιθανόν να κληθούν και άλλοι εμπλεκόμενοι, τόσο δημόσιοι υπάλληλοι όσο και επαγγελματίες, για κατάθεση​.



 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ