Οι γεμιστές ντομάτες με τόνο είναι μια εύκολη και κυρίως υγιεινή επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα ή ορεκτικό. Είναι δροσερές και πλούσιες σε πρωτεΐνη, χάρη στον τόνο. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική ως ορεκτικό ακόμη και τον χειμώνα, αν και τραβιέται περισσότερο με τη ζέστη. Ο συνδυασμός της ζουμερής ντομάτας με την αλμυρή γεύση του τόνου δημιουργεί ένα τέλειο μεσογειακό πιάτο που είναι τόσο εύκολο όσο και νόστιμο.
Συνταγή για γεμιστές ντομάτες με τόνο
Υλικά:
- 4 μεγάλες ντομάτες
- 1 κονσέρβα τόνο σε νερό (περίπου 150 γρ.)
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη (προαιρετικά)
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- Φρέσκος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τις κορυφές από τις ντομάτες και αδειάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι, αφήνοντας περίπου 1 εκ. από το τοίχωμα.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τον τόνο, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την κάπαρη, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα τόνου.
- Γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.