Νετανιάχου προς ΟΗΕ: Να αποσυρθούν οι κυανόκρανοι από τον νότιο Λίβανο – Γίνονται ανθρώπινη ασπίδα


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε τη λύπη του για τον τραυματισμό των κυανόκρανων, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει αυτό

Οι εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο νότιο Λίβανο συνεχίζουν να κλιμακώνονται, με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να ζητά την απόσυρση των στρατιωτών της UNIFIL από τις περιοχές μάχης.

Απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Νετανιάχου δήλωσε: «Είναι καιρός να αποσύρετε την UNIFIL από προπύργια της Χεζμπολάχ και από τις περιοχές μάχης».

«Ο ισραηλινός στρατός το έχει ζητήσει επανειλημμένα και έχει δεχτεί επανειλημμένες αρνήσεις, όλες με στόχο την παροχή ανθρώπινης ασπίδας στους τρομοκράτες της Χεζμπολάχ. Ο κ. Γενικέ Γραμματέα, βγάλτε τις δυνάμεις της UNIFIL από το κακό. Θα πρέπει να γίνει αμέσως τώρα, αμέσως», λέει ο Νετανιάχου στα αγγλικά.

«Η άρνησή σας να εκκενώσετε τους στρατιώτες της UNIFIL τους καθιστά ομήρους της Χεζμπολάχ. Αυτό θέτει σε κίνδυνο τόσο αυτούς όσο και τις ζωές των στρατιωτών μας».

Η UNIFIL από την πλευρά της, δηλώνει ότι ο Ισραηλινός Στρατός έπληξε μια σειρά από θέσεις της, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγείου στη Naqoura. Στα επεισόδια έχουν τραυματιστεί ελαφρά στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε τη λύπη του για τον τραυματισμό των κυανόκρανων, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει αυτό.

«Αλλά ο απλός και προφανής τρόπος για να διασφαλιστεί αυτό είναι απλώς να τους βγάλουμε από την επικίνδυνη ζώνη», σημειώνει ο Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός λέει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να επικρίνουν τη Χεζμπολάχ, όχι το Ισραήλ, επειδή χρησιμοποιεί την UNIFIL ως «ανθρώπινη ασπίδα».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ