Ανατροπή: Η Γερμανία υποχωρεί στο σχέδιο για σκληρότερη μεταναστευτική πολιτική


Μεταναστευτικό: Τις αλλαγές επιβεβαιώνει έγγραφο που έλαβε το Σάββατο το Γαλλικό Πρακτορείο

Αλλάζει τακτική η Γερμανία στο μεταναστευτικό.

Η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς άλλαξε εν μέρει το σχέδιό της με το οποίο σχεδίαζε να σκληρύνει την πολιτική υποδοχής των αιτούντων άσυλο, κάτι που αποφασίστηκε μετά τις φονικές επιθέσεις με μαχαίρι που συγκλόνισαν τη Γερμανία.

Τις αλλαγές επιβεβαιώνει έγγραφο που έλαβε το Σάββατο το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένα από τα βασικά μέτρα αυτού του κειμένου που παρουσιάστηκε στα τέλη Αυγούστου προβλέπει την εξάλειψη της βοήθειας για τους αιτούντες άσυλο που εισήλθαν σε άλλη χώρα της ΕΕ πριν έρθουν στη Γερμανία. Εάν διατηρηθεί αυτή η διάταξη, τα κόμματα του συνασπισμού του σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς (SPD), που σχηματίστηκε με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους, έχουν προσθέσει εξαιρέσεις.

Η πλήρης απομάκρυνση θα είναι επομένως δυνατή μόνο εάν η αναχώρηση των αιτούντων άσυλο στη χώρα της ΕΕ όπου έφτασαν για πρώτη φορά «είναι νομικά και αποτελεσματικά δυνατή» , σύμφωνα με αυτό το έγγραφο. Επίσης αποκλείεται σε περιπτώσεις που εμπλέκονται παιδιά.

«Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε αστέγους ή εξαθλίωση σε αιτούντες άσυλο των οποίων η ευθύνη ανήκει σε άλλο κράτος μέλος» της ΕΕ, εξηγεί ο βουλευτής του SPD, Ντιρκ Βίζε, σε επιστολή του προς τους συναδέλφους του στην κοινοβουλευτική ομάδα, αντίγραφο της οποίας έλαβε και το AFP.

Σύμφωνα με τον «Κανονισμό του Δουβλίνου» που συμφωνήθηκε από τις χώρες της ΕΕ, η πρώτη χώρα της ΕΕ στην οποία εισέρχεται παράνομος αλλοδαπός είναι υπεύθυνη για την αίτησή τους για άσυλο. Το τροποποιημένο κείμενο πρέπει να συζητηθεί μέχρι την Παρασκευή στο κοινοβούλιο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ