Νικαράγουα: Διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις της με το Ισραήλ


Η απόφαση της χώρας της Λατινικής Αμερικής ανακοινώθηκε με βαριές κατηγορίες κατά του Ισραήλ για «γενοκτονία» κατά των Παλαιστινίων

Η Νικαράγουα διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος Ροσάριο Μουρίγιο, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση Νετανιάχου «φασιστική» και κατηγορώντας την για γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων.

Η κυβέρνηση της Νικαράγουας αναφέρει πως έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση αντιδρώντας στη «γενοκτονία» που η «φασιστική» κυβέρνηση του Ισραήλ εξακολουθεί να διαπράττει σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Ουσιαστικά, η απόφαση έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Εξάλλου, το Ισραήλ δεν έχει πρεσβευτή στη Νικαράγουα.

Το Ισραήλ και η Νικαράγουα είχαν αποκαταστήσει διπλωματικές σχέσεις στις 28 Μαρτίου 2017 μετά τη διακοπή τους από τον Ορτέγα το 2010.

Ο Ντανιέλ Ορτέγα ηγήθηκε του κινήματος των Σαντινίστας (FSLN) που πήρε την εξουσία το 1979, ανατρέποντας τη δικτατορία του Αναστάσιο Σομόσα. Διετέλεσε πρόεδρος της Νικαράγουας από το 1985 έως το 1990 και επέστρεψε στην εξουσία το 2007, κυβερνώντας μέχρι σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Xinhua



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ