Ξάνθη: Έδιωξαν τον νόμιμο Μουφτή Κομοτηνής από τζαμί


Φραστική επίθεση στον νόμιμο Μουφτή Κομοτηνής – Το έδιωξαν από τζαμί της Ξάνθης στην προσευχή της Παρασκευής

Ντροπιαστικές εικόνες στην Ξάνθη, όταν κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής στο τέμενος Πλατάνου (ή Τσινάρ τζαμί), ο νόμιμος Μουφτής Κομοτηνής ΧαλήλΤζιχάτ, σχεδόν εκδιώχθηκε, δεχόμενος φραστική και παραλίγο και σωματική επίθεση.

‘Οπως αποκαλύπτει o xronos.gr, o Μουφτής βρέθηκε στην πόλη για τα εγκαίνια του νέου διδακτηρίου του Μουσουλμανικού Ιεροσπουδαστηρίου Ξάνθης.

Όταν όμως προσπάθησε να μπει στο τζαμί δεν του επιτράπηκε η είσοδος και δέχθηκε επίθεση από τον Χουσεΐν Μπαλτατζή, γνωστό πολιτικό της μειονότητας και υποψήφιο ευρωβουλευτή με το μειονοτικό κόμμα DEB στις Ευρωεκλογές του 2023.

Σε βίντεο που κατέγραψε την επίθεση ο Μπαλτατζή διακρίνεται να καταφέρεται ενάντια στον Μουφτή Κομοτηνής ΧαλήλΤζιχάτ, ενώ άλλοι εξαγριωμένοι ακούγονται να του λένε να εξαφανιστεί!

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, ενώ τελικά ο Μουφτής Κομοτηνής, βγήκε τελικά από την αυλή του τζαμιού και προσευχήθηκε έξω από την περίφραξη.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, το τέμενος Πλατάνου «ελέγχεται» από τον μηχανισμό του Τουρκικού Προξενείου, οι οποίοι στέκονται εμπόδιο στον νόμιμο Μουφτή Κομοτηνής.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ