Μητρόπολη Δημητριάδος: Προσοχή σε «Ιερομόναχο» – Εξαπατά τον λαό μας


Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Δημητριάδος 

Την προσοχή των πιστών ζητά η Μητρόπολη Δημητριάδος με αφορμή ένας «ιερομόναχο» που δρα αυτόνομα στην περιοχή.

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση, με την οποία εφιστά την προσοχή του χριστεπώνυμου πληρώματος στην περιοχή του Βόλου και ειδικότερα στη Νέα Ιωνία, αναφορικά με τη δραστηριότητα ενός ατόμου που αυτοπροσδιορίζεται ως «Ιερομόναχος Ποιμήν». Σύμφωνα με την καταγγελία της Μητρόπολης, το εν λόγω άτομο λειτουργεί ένα παράνομο «ναΐδριο», αφιερωμένο υποτίθεται στον Άγιο Κυπριανό, χωρίς να έχει καμία σχέση με την Κανονική Εκκλησία.

Η Ιερά Μητρόπολη τονίζει ότι το άτομο αυτό, εκμεταλλευόμενο την ευσέβεια των πιστών, επιδιώκει οικονομικά και άλλα προσωπικά οφέλη, υποβιβάζοντας και στρεβλώνοντας τη θρησκευτική πίστη. Πρόκειται για μια επικίνδυνη και παραπλανητική δράση, η οποία μπορεί να έχει σοβαρές πνευματικές συνέπειες για όσους τον ακολουθούν ή έρχονται σε επαφή μαζί του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης Δημητριάδος

«Την προσοχή του Χριστεπωνύμου πληρώματος της περιοχής μας εφιστά η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, όσον αφορά κάποιον αυτοπροσδιοριζόμενο «Ιερομόναχο», επ’ ονόματι «Ποιμήν», ο οποίος «λειτουργεί» παράνομο «ναΐδριο» στην Νέα Ιωνία, αφιερωμένο δήθεν στον Άγιο Κυπριανό.

Η Ιερά Μητρόπολή μας προειδοποιεί ότι πρόκειται για πρόσωπο, που ουδεμία σχέση έχει με την Κανονική Εκκλησία και επιχειρεί να εξαπατήσει τον λαό μας, εκμεταλλευόμενος το άδολο θρησκευτικό συναίσθημα, προς ικανοποίηση οικονομικών και άλλων σκοπών. Η Τοπική μας Εκκλησία καλεί τον λαό μας να αποφεύγει κάθε επαφή και συναναστροφή μαζί του, διότι κινδυνεύει να υποπέσει σε βαρύτατη πλάνη, προδήλως και πολλαπλώς καταστροφική».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ