Τυφώνας Μίλτον: Στους 16 οι νεκροί – Χωρίς ρεύμα πάνω από 2 εκατ. νοικοκυριά


Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων – Η επιχείρηση καθαρισμού θα μπορούσε να διαρκέσει εβδομάδες ή μήνες για να ολοκληρωθεί

Μετράει της πληγές της, η Φλόριντα που χτυπήθηκε από τον τυφώνα Μίλτον που άφησε, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό 16 νεκρούς, και 2,2 εκατομμύρια χωρίς ρεύμα.

Όλοι έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα αποκατάστασης των ζημιών. Συνεργεία βρίσκονται στους δρόμους επισκευάζοντας ζημιές σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος και κατεστραμμένους πύργους κινητής τηλεφωνίας, ενώ εργάτες και κάτοικοι οπλισμένοι με αλυσοπρίονα καθαρίζουν τα πεσμένα δέντρα και απομακρύνουν τα νερά από τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Ενώ ο Μίλτον δεν δημιούργησε ποτέ την καταστροφική έκρηξη θαλασσινού νερού που φοβόταν στη Φλόριντα – μια από τις νοτιοανατολικές πολιτείες που επλήγησαν από τον τυφώνα Helene πριν από περίπου δύο εβδομάδες – η επιχείρηση καθαρισμού θα μπορούσε να διαρκέσει εβδομάδες ή μήνες για να ολοκληρωθεί.

Ο Λευκός Οίκος δεσμεύτηκε να υποστηρίξει την κυβέρνηση, καθώς η πλήρης έκταση της ζημιάς ακόμη ερευνάται. Όμως ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, Ντόναλντ Τραμπ, επιτέθηκε στην υποψήφια των Δημοκρατικών και τον Αμερικανό πρόεδρο για τους χειρισμούς τους.

Οι κάτοικοι της Φλόριντα λένε ότι πέρασαν από μια διπλή καταστροφή. Ενώ ο Μίλτον βγήκε στη στεριά στη δυτική ακτή της πολιτείας το απόγευμα της Τετάρτης, μερικές από τις χειρότερες καταστροφές του προκλήθηκαν περισσότερα από 160 χιλιόμετρα μακριά κατά μήκος της ανατολικής ακτής της πολιτείας.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις προειδοποίησε την Πέμπτη ότι αν και η πολιτεία είχε αποφύγει το «χειρότερο σενάριο», η ζημιά ήταν ακόμα σημαντική.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ