Μακαρονόπιτα με χρυσαφένια κρούστα


Η μακαρονόπιτα είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, που συνδυάζει την αγαπημένη γεύση των ζυμαρικών με τη λαχταριστή υφή της πίτας. Πρόκειται για μια χορταστική επιλογή που είναι ιδανική τόσο για καθημερινό γεύμα όσο και για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις. Η τραγανή, χρυσαφένια κρούστα του φύλλου σε συνδυασμό με τη βελούδινη γέμιση από ζυμαρικά και τυριά δημιουργούν μια μοναδική γεύση που θα σας συνεπάρει.

Συνταγή για Μακαρονόπιτα

Υλικά:

  • 500 γρ. μακαρόνια (κατά προτίμηση πένες ή βίδες)
  • 500 γρ. φέτα
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 10 φύλλα κρούστας
  • Λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα

Οδηγίες:

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, θρυμματίζουμε τη φέτα, προσθέτουμε το ανθότυρο, τη γραβιέρα και τα αυγά, και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε τα μακαρόνια στο μείγμα των τυριών και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Σε βουτυρωμένο ταψί, στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντας το κάθε φύλλο με ελαιόλαδο.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα με τα μακαρόνια και τα τυριά, και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας κάθε φύλλο ξεχωριστά.
  7. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια πριν το ψήσιμο, και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω από την επιφάνεια.
  8. Ψήνουμε στους 180°C για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.

Καλή απόλαυση!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ