ΥΕΘΑ: Ο δρόμος στον Γράμμο προϋπήρχε– Ήταν απολύτως αναγκαία η βελτίωσή του


Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ξεκαθαρίζει τι ισχύει με τα οδικά έργα στον Γράμμο.

Όπως αναφέρουν πηγές από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα σχετικά με τη σκοπιμότητα «διάνοιξης» δρόμου από το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ στην Ήπειρο.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, επισημαίνουν πως ο δρόμος στην κορυφογραμμή του Γράμμου δεν είναι νέος, αλλά προϋπήρχε και οι εργασίες του αφορούσαν τη βελτίωση του υφιστάμενου. Οι εργασίες αυτές κρίθηκαν απαραίτητες για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του στρατού, καθώς ο δρόμος συνδέει δύο στρατιωτικά φυλάκια και ένα Μνημείο Πεσόντων στον Γράμμο.

Μάλιστα, πέρα από τη στρατιωτική του σημασία, η ανακατασκευή του κρίνεται ιδίως σημαντική γιατί συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας, διευκολύνοντας την πρόσβαση και τις μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής. Γι’ αυτό άλλωστε ήταν και ένα αίτημα του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, όπως υπογραμμίζουν, το οποίο και ικανοποιήθηκε.

Παράλληλα, καθιστούν απόλυτα σαφές πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ως προς την αδειοδότηση του συγκεκριμένου δρόμου, τόσο στο μέρος του που βρίσκεται στην πλευρά της Περιφέρειας Ηπείρου όσο και σε ένα μικρό κομμάτι του που ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς προϋπήρχε και απλώς οι εργασίες αποσκοπούσαν στη βελτίωση και συντήρησή του.

Τέλος, επισημαίνονται οι άριστες προσωπικές σχέσεις και η καλή συνεργασία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη. Διαχρονικά ο στρατός, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, επιδιώκει να διατηρήσει ανοιχτούς και ασφαλείς τους δρόμους που είναι σημαντικοί για την επιχειρησιακή του δράση, αλλά και για την καθημερινότητα των πολιτών, όπου αυτό μπορεί να συνδυασθεί.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ