Οργή στην Κουμουνδούρου για Κασσελάκη – Ένα βήμα πιο κοντά στο «μπλόκο» της υποψηφιότητάς του


Το «μπλόκο» στον Στέφανο Κασσελάκη έρχεται – Η προειδοποίηση Καρανίκα

Σε δεινή θέση βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά το «ναυάγιο» της πρωτοβουλίας «ειρήνευσης» που έλαβε ο Παύλος Πολάκης.

Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να συντηρήσει τη σκληρή γραμμή, καθώς αρνήθηκε να αποσύρει το εξώδικο που απέστειλε στα όργανα του κόμματος, προκαλώντας την οργή των πάντων εναντίον του, φέρνοντας τα πειθαρχικά μέτρα εναντίον του, ένα βήμα πιο κοντά.

Το «μπλόκο» στον Κασσελάκη, έρχεται

Στο κάλεσμα για τη συνάντηση των πέντε υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ανταποκρίθηκε μόνο ο Στέφανος Κασσελάκης. Το εξώδικου του έκπτωτου προέδρου-το οποίο αρνήθηκε να ανακαλέσει και στη συνάντηση με τον Παύλο Πολάκη- αποτέλεσε τον λόγο για την απουσία των Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Φαραντούρη και Απόστολου Γκλέτσου, αλλά και την άρνηση των Νίκου Παππά και Ράνιας Σβίγκου, να παραστούν σε αυτή.

Φαίνεται, όμως, ότι θα αποτελέσει και τον λόγο που η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα «μπλοκάρει» και την υποψηφιότητα του εξ Αμερικής ορμώμενου επιχειρηματία, για την εκ νέου προσπάθεια να βρεθεί στην ηγεσία του κόμματος. Το κλίμα για τον Στέφανο Κασσελάκη έχει βαρύνει πάρα πολύ. Και αυτό φάνηκε από τις δημόσιες τοποθετήσεις πολλών στελεχών πρώτης γραμμής.

«Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ αδιανόητο να είναι υποψήφιος πρόεδρος κάποιος που έχει κάνει εξώδικο στο κόμμα. Δεν μπορώ να το δικαιολογήσω, έχω ζητήσει να αποσυρθεί το εξώδικο. Φταίω εγώ η ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο πρώην πρόεδρος μιλάει για διαπλοκή, ή για κουκούλες;», τόνισε στον ΑΝΤ1, ο Σωκράτης Φάμελλος.

Τα λεγόμενα του θεσσαλονικιού υποψήφιου αρχηγού, έχουν μεγάλη βαρύτητα. Διότι αποτελεί μια από τις πιο ψύχραιμες φωνές εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, δεν ήθελε καν να ακούσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν πειθαρχικά μέτρα εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης, που μιλώντας στο Action24, υπογράμμισε πως «όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες. Χωρίς την άρση του εξωδίκου, νομίζω πως δεν μπορεί να προχωρήσει η υποψηφιότητα Κασσελάκη». Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο Χρήστος Σπίρτζης στάθηκε στην πρωτόγνωρη κατάσταση, να στέλνει υποψήφιος πρόεδρος εξώδικο στο κόμμα που θέλει να ηγηθεί.

Το sms της οργής

Ακόμα πιο δύσκολη κάνει τη θέση του έκπτωτου προέδρου, ένα sms που φέρεται να διακινήθηκε από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη και τα οποία καλούσαν «αγανακτισμένους οπαδούς» του τελευταίου, σε διαδήλωση ακροδεξιός εμπνεύσεως, έξω από το ξενοδοχείο που θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του οργάνου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αποδοκίμασε την εν λόγω ενέργεια, μιλώντας για «προβοκάτσια». «Όπως και σε αντίστοιχες προβοκάτσιες που σχεδιάζονταν κατά την επίσκεψη του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, έτσι και τώρα, αποδοκιμάζω τέτοιες ενέργειες», ανέφερε με μήνυμα του στα κοινωνικά δίκτυα.

Όμως, νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, ο φανατικός οπαδός του και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Νίκος Καρανίκας, σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα στην οποία έδινε τον τίτλο «προειδοποίηση3», άφηνε να εννοηθεί ότι οι «αγανακτισμένοι» «κασσελίστας» μπορεί να είναι έξω, αλλά και μέσα στο ξενοδοχείο που θα γίνει η συνεδρίαση.

«Και γι αυτό μην εκπλαγείτε αγαπημένα μου στελέχη αν δείτε αυτό το Σάββατο μπροστά σας στην ΚΕ, μέσα και έξω από το χώρο συνεδρίασης το κόμμα ασύντακτα αλλά μαζικά, θυμωμένο και εξοργισμένο. Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν δείτε πολύ κόσμο να διαμαρτύρεται και να φωνάζει», έγραψε ο «πατέρας» της ελληνικής φαρμακευτικής κάνναβης.

Είναι προφανές πως ο στόχος της κινητοποίησης, θα ήταν η άσκηση πίεσης προς την πλευρά της πλειοψηφίας, για να μην προχωρήσει σε πειθαρχικά μέτρα κατά του εκλεκτού τους. Όμως, όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν θα μπορέσει να είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία, γεγονός που οδηγεί την Κουμουνδούρου ένα βήμα πιο κοντά στη διάσπαση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ