Στον Εύοσμο η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που βγαίνει για πρώτη φορά από το μοναστήρι της


Η άνω των 1000 ετών εικόνα της Παναγιάς Εικοσιφοίνισσας μαζί με το Ιερό Λείψανο του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη αύριο Παρασκευή θα είναι στον Εύοσμο.

Τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας, από το ομώνυμο μοναστήρι του Παγγαίου και το Ιερό Λείψανο του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη θα υποδεχθεί με όλες τις τιμές, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στις 6:00 το απόγευμα, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου.

Η εικόνα της χαριτοβρύτου Υπεραγίας Θεοτόκου θα βρίσκεται για προσκύνημα από τους πιστούς στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Εύοσμο, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της Εθνικής Εορτής. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των ημερών θα τελούνται ακολουθίες και θα διεξάγονται εκδηλώσεις.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για γεγονός ιστορικής σημασίας, αφού η άνω των 1.000 ετών εικόνα βγαίνει για πρώτη φορά από το μοναστήρι της.

Την ιερή εικόνα θα μεταφέρει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας, κ.κ. Δωρόθεος, συνοδεία μοναζουσών. Θα την υποδεχθεί στον Εύοσμο και πιο συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Καραολή και Δημητρίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβας. Από εκεί με πομπή θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ