Τραυματίες δύο κυανόκρανοι του ΟΗΕ: Οι Ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν τον πύργο παρατηρησής τους


Ο ισραηλινός στρατός έχει αρνηθεί να σχολιάσει τις καταγγελίες του ΟΗΕ μέχρις στιγμής

Δύο μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) τραυματίστηκαν, όταν ισραηλινά πυρά προκάλεσαν την πτώση του πύργου παρατήρησης στον οποίο βρίσκονταν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενδιάμεσης Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL), ο πύργος παρατήρησης στην έδρα της στη Νακούρα δέχθηκε άμεσο χτύπημα, με αποτέλεσμα την πτώση των ανδρών της ειρηνευτικής δύναμης.

Οι τραυματισμοί δεν είναι – ευτυχώς αυτή τη φορά – σοβαροί, αλλά τα στελέχη της UNIFIL παραμένουν στο νοσοκομείο, διευκρίνησε ο ΟΗΕ.

Σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε , ο ΟΗΕ ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν “χτυπήσει επανειλημμένα” θέσεις του ΟΗΕ τις τελευταίες 24 ώρες, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για τρείς επιθέσεις.

Σύμφωνα με αυτή οι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν επίσης εναντίον μιας βάσης του ΟΗΕ στη Ras Naqoura, “χτυπώντας την είσοδο του καταφυγίου όπου βρίσκονταν οι ειρηνευτές και προκαλώντας ζημιές σε οχήματα και ένα σύστημα επικοινωνιών”.

Υπενθυμίζεται ότι η UNIFIL είναι μια ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ που δημιουργήθηκε το 1978. Παρακολουθεί τις εχθροπραξίες και συμβάλλει στη διασφάλιση της ανθρωπιστικής πρόσβασης στους αμάχους.

“Οποιαδήποτε σκόπιμη επίθεση κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων αποτελεί σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου”, αναφέρει ο ΟΗΕ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ