Η Μπλακ Φόρεστ (Schwarzwälder Kirschtorte) είναι ένα διάσημο γλυκό από τη Γερμανία, γνωστό για την πλούσια σοκολατένια γεύση του και τη μοναδική συνύπαρξη της κρέμας και των βύσσινων. Αυτό το γλυκό αποτελείται από στρώσεις σοκολατένιου παντεσπανιού, φρέσκιας σαντιγί και γέμιση από βύσσινα, ενώ το Kirsch, ένα γερμανικό λικέρ κερασιού, συχνά χρησιμοποιείται για να ενισχύσει τη γεύση του. Στην κορυφή, η τούρτα διακοσμείται με κομμάτια σοκολάτας και κεράσια, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό και απολαυστικό επιδόρπιο.
Μπλακ Φόρεστ : Η διάσημη Γερμανική τούρτα στο σπίτι
Για τη βάση:
- 6 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
Για τη γέμιση:
- 500 γρ. βύσσινα σε κονσέρβα ή φρέσκα
- 100 ml χυμός από βύσσινα
- 2 κουταλιές κορν φλάουρ
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 3 κουταλιές Kirsch (λικέρ κεράσι)
Για τη σαντιγί:
- 600 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
Για το στόλισμα:
- Σοκολάτα σε νιφάδες
- Ολόκληρα κεράσια για διακόσμηση
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία της βάσης: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το μείγμα αλευριού στα αυγά και ανακατεύουμε απαλά. Ψήνουμε το μείγμα για 25-30 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Γέμιση βύσσινων: Στραγγίζουμε τα βύσσινα και κρατάμε τον χυμό τους. Ανακατεύουμε τον χυμό με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη, και βράζουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τα βύσσινα και το Kirsch και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σαντιγί: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να σφίξει.
- Συναρμολόγηση: Κόβουμε τη βάση σε τρία οριζόντια μέρη. Απλώνουμε μια στρώση βύσσινων και μια στρώση σαντιγί σε κάθε επίπεδο. Καλύπτουμε την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί και διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας και κεράσια.
Απολαύστε τη Μπλακ Φόρεστ παγωμένη!