Αυτό το κρεμώδες φλαν με γεύση καφέ συνδυάζει την πλούσια γεύση του καφέ με τη βελούδινη υφή μιας κρέμας καραμέλας, δημιουργώντας ένα επιδόρπιο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Ιδανικό για τους λάτρεις του καφέ, αυτό το γλυκό θα ολοκληρώσει υπέροχα ένα γεύμα, προσφέροντας ισορροπία γλυκύτητας και αρώματος.
Υλικά:
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 200 ml γάλα
- 100 g ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ (ή εσπρέσο σε σκόνη)
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
- Ζάχαρη για την καραμέλα (περίπου 100 g)
Εκτέλεση:
- Καραμέλα: Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνετε τη ζάχαρη με λίγο νερό μέχρι να γίνει χρυσαφένια καραμέλα. Ρίξτε την καραμέλα στη βάση των φορμών φλαν.
- Κρέμα: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τον καφέ μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Σε άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και ενσωματώστε στο μείγμα γάλακτος και καφέ.
- Φούρνος: Ρίξτε το μείγμα στις φόρμες με την καραμέλα. Ψήστε σε μπεν μαρί στους 160°C για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Σερβίρισμα: Αφήστε το φλαν να κρυώσει και ξεφορμάρετε προσεκτικά σε πιάτα.
Απολαύστε το γλυκό σας με μια έξτρα δόση καφέ αν επιθυμείτε!